Epidemie de coronavirus. O nouă țară a confirmat primul caz


Ultimul update: Vineri 28 Februarie 2020 17:28
Data publicarii: Vineri 28 Februarie 2020 17:19
Categorie: Stiri actuale
epidemie coronavirus

Mexicul a înregistrat primul caz de coronavirus în capitală, un tânăr care este "stabil", a anunţat vineri sub-secretarul pentru prevenţie din Ministerul Sănătăţii, Hugo Lopez-Gatell, potrivit AFP.

"Avem un caz confirmat de coronavirus, pe care îl considerăm pacientul zero", a declarat Lopez-Gatell în timpul unei conferinţe de presă.

"Bărbatul este stabil (...) nu are penumonie, prezintă simptomele pentru gripă. Este un tânăr", a precizat funcţionarul din minister.

Mexicul este a doua ţară din America latină care a înregistrat un caz de Covid-19.

Primul caz din regiune a fost confirmat miercuri, în Brazilia, fiind un cetăţean în vârstă de 61 de ani care a locuit în Lombardia, în nordul italiei, devenită focar de răspândire a epidemiei.

Tânărul mexican şi "toată familia sa", cinci persoane, au fost plasaţi în carantină de Institutul naţional de boli respiratorii, a mai spus sub-secretarul.

Ca urmare a anchetei epidemiologice referitoare la persoanele care au fost în contact cu bolnavul, rezultatele analizei erau aşteptate pentru un alt bărbat, în vârstă de 41 de ani, care a fost de asemenea izolat în statul Sinaloa (nord-vest), a adăugat el.

Noul coronavirus a contaminat 83.670 de persoane şi a făcut 2.865 de morţi în lume, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP plecând de la surse oficiale, vineri, la ora 10.00 GMT.

China continentală, unde epidemia a fost declarată la sfârşitul lui decembrie, numără 78.824 de cazuri, dintre care 2.788 de decese.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO