Elan Schwartzenberg: ”Nu am fugit din ţară. În 2012, cineva din SRI m-a avertizat”

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 24 Februarie 2018 11:47
Categorie: Actualitate
Elan Schwartzenberg

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, fugit din ţară de peste şase ani şi urmărit internaţional, a declarat vineri, într-un interviu acordat B1 TV, că nu a fugit din ţară în 2012, ci a mers în vacanţă cu fiul său.

"Cu fraţii Mazăre fac afaceri de la Revoluţie până astăzi. Eu aveam o consignaţie în Iaşi, ei aduceau marfă, ulterior ne-am ocupat de publicitate. Aveam panouri publicitare în Constanţa cu ani de zile înainte ca Radu să ajungă primar. (...) La un moment dat, fraţii Mazăre, că nu vorbesc nepărat de Radu, au fost în Brazilia, au fost în Madagascar, mi-au făcut propuneri de investiţii. Pe unele nu le-am acceptat, pe două le-am acceptat. Am finanţat 30 de hectare de plajă în Brazilia, proprietatea mea, am acceptat achiziţia şi construcţia respectivului proiect, resortul în Madagascar, în ambele datorită faptului că ei le-au identificat şi se ocupă de managementul proprietăţilor. Au un mic procent, acte notariale făcute acum 7-10 ani, 15 ani în afara ţării, pe care nu le falsifică niciodată”, a spus omul de afaceri, relatează news.ro.

El susţine că le-a dat fraţilor Mazăre 175.000 de euro în mai multe tranşe. "Eu am trimis în contul fraţilor Mazăre 175.000 de euro în diverse tranşe şi sume, care nu au nicio legătură cu bani primiţi de la Avi Morgenstern. Eu în viaţa mea nu am primit 175.000 euro de la Avi Morgenstern pe care i-am trimis lui Mazăre sau fraţilor lui. Nu, eu în decursul lui 2011, am primit mult mai mulţi bani, am primit poate peste un milion de euro de la Avi pentru diverse servicii prestate, iar fraţilor Mazăre le-am dat bani în cu totul alte condiţii, sume şi termeni pentru finanţarea resortului din Madagascar (...) Sunt proprietarul terenului din Madagascar, da. Radu Mazăre a clacat psihic. Numai nişte nebuni fac zeci de dosare unui om", a completat Schwartzenberg.

Schwartzenberg susţine că procurorul DNA Ana Dana i-a cerut să facă un denunţ împotriva lui Radu Mazăre, astfel va scăpa de toate problemele.

"Ana Dana, procuror la DNA, mi-a cerut să fac denunţ (împotriva lui Mazăre - n.r.). În mod oficial să o întrebaţi pe Ana Dana prin cine, în mod oficial, mi-a transmis că, dacă fac denunţ, se rezolvă toate problemele mele în această speţă cu Radu Mazăre", explică acesta.

Acesta a confirmat, de asemenea, că Radu Mazăre se află proprietatea sa din Madagascar şi spune: "Se află pe proprietatea mea. M-am gândit să mă duc să îl arestez". În noiembrie 2016, Radu Mazăre le-a vorbit magistraţilor instanţei supreme, la unul din termenele în procesul privind finanţarea cartierului social Henri Coandă, despre investiţiile sale imobiliare în Brazilia şi în Madagascar, cu banii lui Elan Schwartzenberg. El a vorbit despre două terenuri în Brazilia, cumpărate în 2007 şi 2008, şi despre "aproximativ două hectare” într-o zonă turistică din Madagascar.

Schwartzenberg: Dragnea nu are niciun fel de relaţii speciale în Israel

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a afirmat că liderul PSD, preşedinte al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu are niciun fel de relaţii speciale în Israel, deşi vrea să lase impresia că ar avea astfel de relaţii.

”Doreşte să lase senzaţia că are relaţii speciale în Israel. Nu are niciun fel de relaţii speciale în Israel. Ce spuneţi e o afirmaţie pe care aş verifica-o. Ce înseamnă ”frecvent”, ce înseamnă ”se vede”", a afirmat omul de afaceri.

El a susţinut că "Liviu Dragnea e un înalt demnitar, vine aici, dar nu e nicio relaţie deosebită, protecţionistă, preferenţială".

"Au fost oameni în istoria României care au avut relaţii deosebite cu Israel. Nu e cazul lui Dragnea”, a susţinut Schwartzenberg.

Elan Schwartzenberg: În 2013, un avocat din Israel i-a scris lui Kovesi că doresc să vin pentru a afla de ce sunt acuzat, Kovesi a răspuns după o lună că nu-mi acceptă audienţa

”Un avocat din Israel i-a trimis, în 2013, o scrisoare lui Kovesi, în engleză, prin care i-a spus: îl reprezint, îl puteţi cita la mine, doreşte să vină, să răspundă la întrebări, doreşte să oprească această campanie de denigrare care se derulează fără nicio motivaţie». Doamna Kovesi a răspuns în stilul ei caracteristic: i-a răspuns după o lună, în română, trei rânduri, în care a spus brutal şi fără obiect: «Vă refuz audienţa» – de parcă cerusem audienţă la vreo casă regală. Al doilea lucru pe care l-a scris a fost că: «Dacă vom avea nevoie de el, îi vom comunica învinuirile prin comisie rogatorie»”, a declarat Elan Schwartzenberg.

Potrivit acestuia, la câteva zile după acea scrisoare în limba română, DNA a făcut descinderi la 20 de adrese din Bucureşti.

”Cu mascaţii au spart uşile la 20 de apartamente în Bucureşti, la oameni care au o singură vină, că m-au cunoscut: prietena mea, fratele meu, oameni cu copii mici, unii bolnavi. Niciunul dintre ei nu avea vreo tangenţă cu Realitatea. Fratele meu n-a avut nicio afacere în comun cu mine niciodată, în Realitatea nici n-a călcat în sediu. Mulţi dintre acei oameni călcaţi cu mascaoii la 6 dimineaţa nu au avut nicio implicare la Realitatea. Eu cred că am greşit adresarea, trebuia să fac cum am văzut că fac alţii – să mă duc să stau pe băncuţă la Neptun cu generalul Coldea şi puteam fi primit în audienţă la Kovesi”, a mai spus Elan Schwartzenberg.

Întrebat ce a comunicat în scrisoarea transmisă procurorul şef al DNĂ, Elan Schwartzenberg a precizat că avocatul său a transmis că doreşte să să prezinte la DNA pentru a fi informat care sunt acuzaţiile şi pe ce dovezi au fost formulate şi a cerut să i se comunice o dată la care să se prezinte la sediul instituţiei.

Elan Schwartzenberg a catalogat descinderile ”intimidare şi abuz”.

Elan Schwartzenberg: Sebastian Ghiţă mi-a spus că are susţinerea lui Coldea într-un joc mare şi nu mă minţise; am văzut acea mână care îl proteja, îl ghida

Potrivit acestuia, Sebastian Ghiţă i-a spus că a intrat într-un joc în care avea susţinerea lui Florian Coldea: „Ghiţă nu mă minţise, chiar avea susţinerea lui Coldea. Am văzut acea mână nevăzută care îl proteja, îl ghida. Ghiţă a fost dominat total, controlat, speriat de generalul Coldea", a spus el.

De asemenea, omul de afaceri susţine că Sebastian Ghiţia i-ar fi spus că a intrat în acest "joc" pentru că este captivul SRI şi DNA. "Îmi pare rău de ce o să fac. Eu sunt captiv la SRI şi DNA. Poate voi scăpa, ori ajung la puşcărie sau la 3 metri sub pământ“, povesteşte Elan Schwartzenberg că i-ar fi spus Ghiţă.

Elan Schwartzenberg: Nu am fugit din ţară, am plecat în vacanţă cu fiul meu; îniante să plec, cineva din SRI, apropiat de Coldea, a venit şi mi-a spus că mi se vor face înscenări în multiple dosare

Întrebat de ce a fugit din ţară în 2012, acesta a spus că nu a fugit, ci a mers în vacanţă cu fiul său şi spune că, în perioada în care el a plecat din ţară, nu exista niciun dosar.

„Nu am fugit deloc. Este încă unul din basmele inoculate de DNA şi preluate de distinşii colegi din mass-media. În 2012 nu exista niciun fel de dosar, niciun fel de poveste, niciun fel de culpă, nimic. Am plecat în vacanţă în 2012 cu fiul meu minor. Iunie-iulie 2012 am plecat din România cu un avion privat de la Ţiriac Air, de la Bucureşti la Nisa, unde m-am dus să îmi fac vacanţa cu fiul meu propriu şi personal", a spus Elan Schwartzenberg.

Acesta susţine că, înainte de a pleca din ţară, un personaj apropiat de Florian Coldea l-a avertizat că i se vor face înscenări.

"Îniante să plec, cineva din SRI, din cercul extrem de apropiat al generalului Coldea, nu Vasile Cămărăscu, a venit şi mi-a spus domnu' Schwartzenberg, v-au luat televiziunea ostil, fraudulos, le e teamă de ce o să faceţi, vor încerca să vă facă înscenări în multiple dosare şi cu o ţară nu te poţi lupta din interiorul ei>>. Exista un grup de interes la nivelul statului, care îşi dorea ca acea televiziune să fie în afara controlului meu. Acel personal, ofiţer al SRI, foarte apropiat de Coldea, funcţie foarte mare, mi-a spus textual <<pleacă puţin din ţară, pentru că îţi vor face înscenări, că te vor ţine în beciuri, să nu poţi ţipa, să nu poţi face nimic şi să nu fii credibil", mai susţine el.

Elan Schwartzenberg mai povesteşte că a fost sunat de procurorul DNA Dan Badea, care i-a spus să se prezinte la sediul DNA pentru a discuta şi a refuzat, deoarece i-a spus că este cu copilul şi nu are unde să-l lase, moment în care procurorul i-a spus că îi face mandat.

"Am fost în concediu apoi, intenţionând să mă întorc la sfârşitul verii. La un moment dat, eram în larg cu barca şi m-a sunat procurorul DNA Dan Badea, uşor agresiv. Mi-a spus că trebuie să fiu în două zile la DNA să discutăm. L-am întrebat dacă e o glumă, că putea fi o glumă proastă. Apoi i-am spus că nu pot, că am copilul cu mine, sunt divorţat, fosta soţie nu e cu mine şi nu-mi pot lăsa copilul la poştă. Omul a devenit violent şi mi-a spus că-mi face mandat", explică Schwartzenberg.

Omul de afaceri a spus că vrea să afle când se poate prezenta la DNA pentru a răspunde la întrebări, dar instituţia nu i-a răspuns. "Cei de la DNA n-au răspuns nici până azi. În mintea lor îngustă cred că pot face orice. Au fost lăsaţi de politicieni să facă orice abuz le trece prin cap", afirmă Elan Schwartzenberg.

Elan Schwartzenberg Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Politia incearca sa-i dea de urma lui Elan Schwartzenberg. Omul de afaceri are emis un mandat de arestare pe numele sau
Politia incearca sa-i dea de urma lui Elan Schwartzenberg. Omul de afaceri are emis un mandat de arestare pe numele sau
Inca un nume important din Romania apare in scandalul momentului, Panama Papers
Inca un nume important din Romania apare in scandalul momentului, Panama Papers
VIDEO PROTVPLUS.RO
LA MARUTA
Mira, proapăt trezită din visul american
Mira, show La Măruță!

03:25
LA MARUTA
Saveta Bogdan, expertă în cântări cu... heliu
La povești cu Saveta Bogdan!

13:45
LA MARUTA
Bogdan Ioan și Alma Boiangiu, sfaturi pentru noile voci
Încep preselecțiile pentru sezonul 9 "Vocea României"

04:19
LA MARUTA
Soția lui Moroșanu, în lacrimi la TV
Ce mărturisire a făcut despre relația sa cu Cătălin

04:15
LA MARUTA
Andreea Ibacka despre viața de mamă. Ce se va întâmpla la botezul micuței Namiko?
Andreea și Cabral Ibacka se pregătesc de botez

11:37
LA MARUTA
Kesu, cântărețul-acrobat, a făcut furori pe scenă
Înainte de a mă apuca de cântat am fost la circ

10:12
LA MARUTA
Acasă la VLAD. Adi Nartea și soția lui,un cuplu de milioane. Cei doi au acceptat provocarea lui Chef Hadad
Ce au pregătit de mâncare?

06:17
DIVERTISMENT
Monica Bîrlădeanu:„Nu m-am născut cu această pasiune pentru actorie. Tatăl meu m-a împins spre acest lucru.”

03:45
VORBESTE LUMEA
Vaccinurile: Pro sau Contra? Dezbatere Olivia Steer vs Mihai Craiu, medic pediatru

31:27
VORBESTE LUMEA
Autismul virtual, un fenomen îngrijorător

11:43
incendiu mașină
Mașină cuprinsă de flăcări în Focșani. Incendiul s-a extins la vegetația din zonă
Accident în centrul Capitalei. 3 răniți după ce un șofer nu a acordat prioritate unui troleibuz
Ce s-a descoperit după perchezițiile făcute la membrii unei rețele de trafic de droguri
O fată de 15 ani a căzut într-o fântână părăsită din Caracal. A fost scoasă în hipotermie
Vagoane de tren din gara Oravița, cuprinse de făcări. Cum a izbucnit incendiul
LOTO 6/49 21 martie 2019. Numerele câștigătoare
Andreea Balan
Andreea Bălan a ajuns din nou la spital. Motivul pentru care nu poate fi operată
Cum arată cormoranul moțat, specia care a migrat în România. Le dă bătăi de cap pescarilor
Scandalul Boureanu - Poliţie ar putea fi proiectat pe un ecran uriaş. "Filmează-l pe fraier"
Suntem pe locul 2 în Europa la obezitate infantilă. Motivul pentru care elevii nu mai fac sport
Oamenii care devin informatori ai Poliției Locale. „Tre' să stai numai cu ochii pe ei”
Reacția unui taximetrist surprins dormind la volan, în timpul protestului: „Să îi termine”