EFECTUL furturilor din cutiile de valori de la BCR. Ce trebuie sa faca toate bancile din Romania

Ultima actualizare: 04-11-2013 07:09
casete valori

Toate unitatile bancare din tara care au cutii de valori sunt supuse unor verificari interne, Politia Romana recomandand revizuirea standardelor de securitate, inclusiv in sensul asigurarii monitorizarii audio-video.

Verificarile interne, dispuse in urma reclamatiilor referitoare la disparitii de bani din cutii de valori ale unei sucursale BCR din Pitesti, se fac la nivel national in toate unitatile bancare ce au cutii de valori, au declarat, pentru Mediafax, oficiali din Politie.

Eventualele plangeri privind disparitia de bani sau bunuri vor fi inaintate Politiei, pentru a se demara anchete, au mai spus sursele citate.

In acelasi context, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), bancile si Asociatia Romana a Bancilor (ARB) colaboreaza in vederea identificarii suspectilor infractiunilor de furt din casetele de valori inchiriate la unele unitati bancare, potrivit unui comunicat comun al IGPR si ARB, remis joi seara agentiei MEDIAFAX.

"Politistii continua cercetarile in vederea identificarii si tragerii la raspundere penala a tuturor suspectilor implicati. De asemenea, Inspectoratul General al Politiei Romane a recomandat revizuirea standardelor de securitate ale unitatilor bancare, inclusiv in sensul asigurarii monitorizarii audio-video in spatiile in care se gasesc casetele de valori", se mai arata in comunicat.

IGPR si ARB mai precizeaza ca, pana la finalizarea investigatiilor, functionarii bancari beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.

Miercuri dupa-amiaza, numarul plangerilor privind cazul disparitia de bani si bunuri din cutiile de valori ale unei sucursale BCR din centrul municipiului Pitesti ajunsese la 11, iar alte persoane care au casete de valori urmau sa isi verifice bunurile depuse la unitatea bancara.

"Pana acum, avem 11 reclamatii. Toti cei care au venit catre Politie au reclamat ca le-au disparut sume mari de bani, cea mai mica este de peste 100.000 de euro, iar cea mai mare de 400.000 de euro. Sunt zeci de politisti angrenati in ancheta, se lucreaza continuu si speram sa avem foarte curand rezultatele anchetei", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Arges, comisar sef Danut Dinu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO