Doi apicultori din Buzău au murit, după ce au fost înțepați de albine

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Doi oameni au murit, iar un al treilea a ajuns la spital, după ce au fost înțepați de un roi de albine furioase, în Buzău.

Erau apicultori și transportau cu o camionetă mai mulți stupi. Câțiva au căzut, iar bărbații au vrut să îi pună la loc, însă, neatenți, au făcut mai multe greșeli care le-au adus sfârșitul.

Bărbaţii voiau să ducă stupii într-o zonă cu salcâmi înfloriţi. Dar câţiva s-au desprins pe drum, de pe maşină, iar unul dintre ei a coborât să vadă ce s-a întâmplat. Nu a ţinut cont că albinele erau agitate şi un roi s-a năpustit asupra lui.

Localnic: "Nu a avut legaţi stupii şi când a făcut curba s-a răsturnat."

Bărbatul purta doar mănuşi şi mască, iar corpul îl avea neprotejat. Albinele l-au înţepat de câteva zeci de ori şi a intrat în şoc anafilactic. Prietenii care îl însoţeau au încercat să îl ajute, dar au fost şi ei înţepaţi.

Petriză Marzea, primar Cernățești: "Au vrut să plece să salveze pe unul dintre ei, au plecat cu stupii, au căzut din maşină, s-au spart. Unul dintre ei, pe primul, au reuşit să îl ducă la spital.

Camionul cu stupi a fost dus mai departe de câţiva apicultori veniţi în ajutor, iar zona a fost închisă de jandarmi. Din păcate, bărbatul de 42 de ani, care a fost primul înţepat, a murit până să ajungă ambulanța. Colegul lui de 30 de ani a pierit în drum spre spital, iar propietarul stupilor a ajuns la spital în stare foarte gravă.

Crescătorii de albine cu experienţă spun că apicultorii ucişi de albine au făcut mai multe greşeli. Stupii - spun ei - nu se transportă pe lumină şi căldură.

Cornel Bălan, apicultor: "Stupii se transporta în general şi de cele mai multe ori noaptea. Au devenit în ultimul timp agresive datorită climei care ne afectează pe toţi. Am trecut de la iarnă la vară."

Medicii spun că tragedia putea fi evitată, dacă bărbaţilor li se administra, imediat după ce a fost înţepaţi, medicamente pe care orice crescător de albine ar trebui să le aibă la îndemână. Se pare însă ca victimele nu aveau aceste substanţe. Cazul este investigat de poliţie.

 

 CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO