Doua anchete in cazul copilului nascut infirm in Petrosani. Explicatia halucinanta a medicului


Ultimul update: Luni 19 August 2013 06:51
Data publicarii: Vineri 16 August 2013 18:35
Categorie: Stiri actuale

"Cei care au gresit trebuie sa plateasca toata viata tratamentele copilului nostru infirm!" Este strigatul de durere al parintilor din Petrosani care, desi au primit asigurari ca pruncul pe care il asteptau era sanatos, in realitate era infirm.

Oamenii au contactat deja un avocat, iar saptamana viitoare vor depune plangere la Colegiul Medicilor si la Parchet. In paralel, insa, se vor derula alte doua anchete: la Spitalul de Urgenta din Petrosani, unde a venit pe lume copilul, si la clinica particulara, unde s-au facut cele mai multe dintre investigatii.

Toata viata acestor oameni s-a rasturnat din momentul in care li s-a spus ca bebelusul pe care il asteptau ca pe o minune cereasca este infirm.

De astazi, fiul lor exista si pentru ceilalti, nu doar in inimile lor: are un certificat de nastere, pe care sunt trecute doua nume puternice: Luca si Gabriel. Numele unuia dintre evanghelisti si al unui inger care sa-l ajute sa invinga marile incercari ale vietii.

Si poate tocmai de aici, parintii lui si-au gasit puterea sa se gandeasca la viitor: "O sa primim luni un patut si sa-l punem in camera fetei..si vreau sa vina acasa Luca. Sa-l tin in brate, sa ma joc cu el..i-am luat papuci da unde sa-i mai pun?", spune tatal copilului.

Medicul care in luna ianuarie i-a facut Elenei prima ecografie, la sase saptamani, la Spitalul Judetean din Petrosani, prin care i-a confirmat sarcina, spune ca este nevinovat. Iar explicatiile sunt halucinante: "Era prea mic. La 6-7 saptamani ce sa vezi? Se vede cordul si in rest atat...Depinde de aparatul de ecografie cat este de performant, depinde de ochiul ecografistului. Niciodata un medic nu poate sa ofere garantii 100%. Este medicina, nu este matematica", a declarat Sidonia Fabis, medic ginecolog.

Si totusi, numai de medicina nu a fost vorba in cazul lui Luca Gabriel. Vorbim de o uriasa culpa profesionala greu de inteles pentru care, acum, nu raspunde nimeni.

Dupa prima ecografie, Elena a facut alte trei, la un cabinet privat. Ultima, cu doua zile inainte sa vina pe lume. De acestea s-a ocupat un alt ginecolog angajat si el la Spitalul de Urgenta din Petrosani si coleg cu medicul Sidonia Fabis.

Doctorita care i-a urmarit sarcina a asigurat-o pe mama ca vede piciorusele copilului, desi acestea ..nu existau. Nici astazi, ea nu a putut fi contactata pentru ca, spun sefii, s-ar afla in concediu.

La spitalul unde duminica a venit pe lume Luca - fara ambele gambe si fara antebratul drept - a inceput o ancheta. De asemenea, managerul clinicii private va lua in discutie cazul angajatei sale.

Luni, parintii vor depune plangeri la Parchet si la Colegiul Medicilor Hunedoara institutie care, in mod inexplicabil, nu s-a autosesizat, desi vorbim despre unul dintre cele mai grave cazuri medicale din ultimii 20 de ani.

Insa dincolo de lupta surda si anevoioasa pentru dreptate, cei doi parinti cu sufletele frante se agata de un vis: ca la un moment dat fiul lor sa poata face primii pasi chiar daca in locul picioarelor va avea doua proteze.

Cum a fost posibil ca un copil sa se nasca infirm desi medicii i-au asigurat pe parinti ca e sanatos
Nicolaescu: Proiectul privind malpraxisul, finalizat. Pacientul va avea garantia ca va fi despagubit
VIDEO PROTVPLUS.RO