Încă un dosar celebru închis de DNA. Mihaiela Iorga l-a instrumentat

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Procurorii anticorupţie închid încă un dosar de anvergură: cel al fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Dar nu pentru că faptele s-ar fi prescris, ci pentru că acuzaţiile de trafic de influenţă nu pot fi dovedite. Demnitarul fusese dat pe mâna DNA de controversatul om de afaceri Nelu Iordache, care susţine că i-ar fi înmânat personal 200.000 şpagă.

Silaghi a fost acuzat oficial de trafic de influenţă la sfârşitul anului 2013, când se pregătea să devină europarlamentar. Omul de afaceri Nelu Iordache l-a denunţat atunci la DNA şi l-a acuzat că i-ar fi dat 200.000 spaga ca să nu îi rezilieze contractul pentru construcţia autostrăzii Arad Nădlac, iar firma lui Iordache să poată deconta în continuare lucrările.

Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor: "Dosarul meu care s-a făcut în 7 zile a fost clasat în 5 ani. Evident că în aceşti 5 ani am fost afectat şi eu, şi familia mea, personal şi în proiectele mele politice. Nu am ajuns în acel moment, ca asta era scopul, ministru al Transporturilor, ci a trebuit să mă retrag şi de pe lista de europarlamentare, datorită faptului că în acea perioadă vulnerabilizam lista de europarlamentare". 

Când au închis dosarul, procurorii DNA au scris:

"Nu se susţine din punct de vedere probator situaţia conform căreia au fost ascunse sau disimulate sume de bani care ar fi fost primite de Silaghi Ovidiu, în mod direct, ori indirect, prin săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă". 

Cea care a făcut cercetări în dosar este Mihaiela Iorga, dată afară din magistratură şi acuzată de corupţie. Ea ne-a declarat că:

"Cred că o procedură îndelungată cu o soluţie corectă este mult mai ok decât o procedură scurtă, dar injustă".

Ovidiu Silaghi nu îl iartă pe denunţătorul său şi spune că îi va face lui Nelu iordache o plângere penală pentru denunţare calomnioasă.

În replică, omul de afaceri afirma că nu îşi face probleme că s-ar putea alege cu un nou dosar penal - el fiind deja cercetat în câteva dosare de corupţie - cât mai degrabă ca după clasarea dosarului fostului ministru al Transporturilor va fi nevoit să invoce alte posibile denunţuri în cazul în care va fi el însuşi condamnat.

Ovidiu Silaghi va fi însă cercetat în continuare de procurorii de la Satu Mare pentru o posibilă spălare de bani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO