Dosar penal pentru instigare publică pe o rețea socială, la Buzău

Ultima actualizare: 24-03-2020 14:20
masina politie

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de "instigare publică".

Măsura a vizat utilizatorul unui cont de pe o reţea socială, care a postat mesaje false şi cu conotaţie rasistă, a anunţat marţi Biroul de presă al IPJ Buzău, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al instituției, inspectorul principal Ane Marie Vrapciu, a declarat că poliţiştii s-au sesizat din oficiu, la semnalarea reprezentanţilor Jandarmeriei, cu privire la faptul că "utilizatorul unui cont pe o reţea de socializare a postat pe o pagină media locală mai multe poze însoţite de un mesaj scris”.

”Prin mesajul publicat, utilizatorul susţinea că, în contextul actual al pandemiei, fenomenul infracţional în plan local ar fi înregistrat o creştere semnificativă", a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Sursa citată a mai spus că "mesajul făcea inclusiv trimiteri de conotaţie discriminatorie pe bază de rasă sau etnicitate".

"Mesajul inducea o stare de temere în mod nefondat, având în vedere că în urma verificărilor întreprinse de poliţişti aspectele sesizate nu s-au confirmat, fapta fiind prevăzută şi pedepsită de art. 368 din Codul Penal", a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău.

Conform art. 368 Cod Penal, fapta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO