Fosta directoare Tarom spune că a fost citată ca martor la DNA, într-un dosar pentru abuz în serviciu, după ce a dezvăluit că ministrul Transporturilor i-a cerut să ţină avioane la sol, pentru ca parlamentarii să nu ajungă la votul moţiunii de cenzură.

Mădălina Mezei a precizat că se va prezenta la DNA în cursul zilei de luni.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Ştirilor Pro TV, fosta directoare a companiei Tarom a dezvăluit că şi-a pierdut funcţia pentru că a îndrăznit să-l înfrunte pe ministrul demis al Transporturilor. Mădălina Mezei acuză că i s-a cerut să inventeze probleme tehnice şi să menţină la sol mai multe curse interne, ca să boicoteze moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie.

Mădălina Mezei: "Ar fi trebuit să fie oprite la sol anumite aeronave ca să împiedice parlamentarii să vină joi să voteze moțiunea de cenzură".
Reporter: "Domnul ministru Cuc v-a spus asta expres?"
Mădălina Mezei: "Da"
Reporter: "V-a spus asta cu martori?"
Mădălina Mezei: "Nu, eram doar eu singură la dumnealui în birou. Era o solicitare irațională, nu aveam cum să o duc la îndeplinire, piloții companiei Tarom sunt niște oameni curajoși și liberi. Nu pot fi îngrădiți de niciun fel de interes obscur".

De celalta parte a baricadei, Răzvan Cuc spune despre Madalina Mezei că minte.

Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la Ministerul Transporturilor şi la TAROM

 

Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al prim-ministrului începerea unei acţiuni de control la Ministerul Transporturilor şi la Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., pentru a verifica aspectele legate de revocarea din funcţie a managerului general Mădălina Mezei.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, acţiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent şi are următoarele obiective:

1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanţă corporativă la nivelul TAROM SA.

2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

3.Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor şi obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar la TAROM SA.

Consiliul de Administraţie al Tarom a precizat joi seară că Mădălina Mezei a fost revocată din funcţia de director general al companiei întrucât nu a reuşit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA şi nici anumite obligaţii care îi reveneau. "Fostul director general al Tarom, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esenţiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR şi preluarea prin leasing operaţional a unor aeronave noi, tot de tip ATR", arată reprezentanţii Tarom.