DOCUMENT. În ce condiții se poate renunța la mască în aer liber. Decizia CNSU

Ultima actualizare: 26-10-2020 20:24
DOCUMENT. În ce condiții se poate renunța la ma...
DOCUMENT. În ce condiții se poate renunța la ma...
DOCUMENT. În ce condiții se poate renunța la ma...

Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat luni modificarea legii care impune portul măștii în aer liber în anumite localități sau județe.

Astfel, CNSU a adoptat o hotărâre prin care clarifică situaţiile în care masca de protecţie poate fi îndepărtată în spaţiile deschise, pentru perioade scurte de timp: când se fumează, se consumă produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, dar şi când se desfăşoară activităţi sportive individuale.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat această decizie pentru a înlătura orice confuzie și pentru că au existat cazuri în care, atunci când erau luați la întrebări de poliție pentru că nu poartă mască, oamenii motivau fie că fumează, fie că manancă.

Art. 3 În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.

Documentul complet poate fi descărcat de la finalul articolului.

Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista cu ţările/zonele de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO