Directorul unui liceu din Buzau, cercetat dupa ce ar fi batut si sechestrat un elev, care e si cantaret de muzica populara

12-11-2014 17:39


Totul a pornit dupa ce solistul l-a reclamat la politie pe seful institutiei de invatamant ca a organizat o retea pentru fraudarea examenului de bacalaureat.

Chiar artistul ar fi apelat la sprijinul directorului si, dupa ce ar fi platit suma ceruta, a reusit abia la a patra incercare sa obtina mult ravnita diploma. Ulterior, si-a denuntat protectorul.

Daca pe scena artistul Valentin Ghencea se bucura de succes, la scoala si-a facut mai greu auzita vocea. Tanarul s-a chinuit de patru ori sa promoveze bacalaureatul, iar ca sa reuseasca a apelat la directorul liceului din Vernesti, judetul Buzau.

In schimbul unei sume de bani, acesta ar fi intervenit pentru ca solistul sa primeasca diploma mult dorita. Zilele trecute, insa nu se stie de ce cantaretul a povestit totul autoritatilor care au organizat un flagrant.

Directorul s-a intalnit cu tanarul caruia i-ar fi promis ca il ajuta sa promoveze examenul de bacalaureat, pe soseaua de centura a Buzaului. La un moment dat si-a dat seama ca tanarul il inregistreaza, iar intre cei doi a pornit un conflict.

Directorul a inceput atunci sa il loveasca pe elev, iar apoi l-a sechestrat in incinta acelui service auto unde a continuat sa il bata.

Tanarul a fost scapat in cele din urma din mainile directorului, iar ancheta politistilor a scos la iveala faptul ca seful institutiei de invatamant pusese la cale o retea de fraudare a examenului de bacalureat alaturi de alte trei persoane.

Vasile Ardei, procuror Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau:"Din cei patru inclulpati in cauza, 2 lucreaza in invatamnt la unitati scoalare din Buzau. Ceilalati 2 nu lucreaza in reteaua de invatamant."

Directorul a fost arestat initial, insa acum este cercetat in stare de libertate sub control judiciar.

Angelica Miu, judecator Tribunalul Buzau: "Este cercetat pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta, lovire si alte violente si lipsire de libertate in mod ilegal".

Geta Burducea, seful Inspectoratului Scolar Buzau: "Am luat masura inlocuirii acestuia, incetarea detasarii acestuia pe functia de conducere si inlocuirea cu un alt director, nu am avut niciun fel de suspiciuni, nici cu privire la examenul desfasurat in 2013, nici in 2014."

Si totusi daca se va dovedi ca solistul de muzica populara a promovat fraudulos examenul de bacalaureat, atunci acesta risca sa ramana fara diploma.

VIDEO PROTVPLUS.RO