Dezvăluiri DIICOT privind captura de 750 kg de droguri. Unde urma să ajungă transportul

07-10-2019 16:58

canabis

DIICOT anunță, luni, că trei persoane au fost reținute în cazul capturii de 750 de kg de canabis, după un control efectuat, duminică, la punctul de trecere de la Vama Giurgiu.

Duminică, în jurul orei 00:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb, în vârstă de 32 de ani, la volanul unui microbuz, înmatriculat în Serbia.

Imagini cu captura record în galeria foto

Cu ocazia controlului efectuat autoutilitarei, în spațiul destinat depozitării mărfii, au fost descoperiți mai mulți saci de rafie de culoare albă ce conțineau fiecare mai multe pachete de diferite dimensiuni și cantități, fiecare pachet în parte fiind ambalat prin folie adezivă transparentă pe care s-a observat o substanță de culoare maronie cu miros de cafea (cafea măcinată).

Procedându-se la desfacerea unuia dintre pachete, s-a constatat că acesta conținea fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros înțepător specific cannabisului.

Transportul era păzit de alți doi sârbi

 

DIICOT informează, de asemenea, că transportul de substanțe dopante era urmărit de alți doi cetățeni sârbi, care au fost reșinuți în acest caz.

"Totodată, concomitent cu autoutilitara, s-au prezentat pe sensul de intrare în țară la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu cu un autoturism înmatriculat în Serbia, doi cetățeni de naționalitate sârbă, respectiv, inculpaţii M. D. şi U. O.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că că cei doi cetățeni sârbi, inculpaţii M. D. și U. O. au însoțit transportul, asigurând supravegherea și paza acestuia.
Din coroborarea probelor administrate în cauză a rezultat faptul că cei trei inculpați au transportat pe teritoriul Bulgariei, cu o autoutilitară, de culoare albă, pe ruta Plovdiv-Ruse, cu intenția de a tranzita România către Ungaria, prin Punctul de Trecere al Frontierei Oradea, cantitatea de 750 kg cannabis.

În cursul zilei de luni inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile", se arată în comunicatul citat.

Sursa: DIICOT


VIDEO PROTVPLUS.RO