Dezastrul provocat de alunecările de teren, în Dâmbovița. ”Totul troznește, totul se rupe”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

​E jale la Glodeni, judeţul Dâmboviţa, unde mai multe case au fost distruse de alunecările de teren. Oamenii îşi cară hainele şi mobila din locuinţele crăpate din toate încheieturile.

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile, dar şi a topirii zăpezii, pământul a luat-o la vale şi a făcut prăpăd. Zidurile au găuri mari, pereţii caselor s-au dislocat, iar acoperişurile stau să se prăbuşească. Sătenii se plâng ca autorităţile au venit la faţa locului, au văzut dezastrul, au dat din umeri şi au plecat.

Casa unui bătrân s-a rupt în două. Iar găurile din pereţi sunt uriaşe. Oamenii spun că totul a început în urmă cu două săptămâni, când pământul s-a măcinat din deal peste locuinţele lor. Pe zi ce trece dezastrul e din ce în ce mai mare.

”Totul troznește, totul se rupe, azi-noapte, pe la 1, a început să se mişte încontinuu pământul.”

”Am rămas ca noi nimeni, toată suferinţa noastră de-o viaţă se duce de râpă.”

”Se aude troznind din toate părţile, ţi-e şi frică să mai dormi!”

Deşi sinistraţii au reclamat situaţia la primărie, edilii le-au transmis că nu au ce să îi ajute şi fiecare să se descurce cum poate.

Sătenii povestesc că la faţa locului a ajuns, în urmă cu o săptămână, un pompier de la ISU Dâmboviţa, care a făcut un proces verbal de constatare şi le-a spus că nu are nicio soluţie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO