Dezastrul lăsat în urmă de codul portocaliu. O femeie a dispărut, luată de potop


Ultimul update: Duminica 19 Mai 2019 07:47
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2019 07:23
Categorie: Stiri actuale

Codul portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii care s-a abătut asupra nord-estului ţării a avut urmări serioase.

În judeţul Botoşani o femeie de 60 de ani a dispărut după ce, cel mai probabil - spun vecinii, a fost luată de o viitură. Din cauza întunericului, militarii au trebuit să abandoneze misiunea, însă vor reveni duminică, pe lumină, pentru a continua căutările.

Tot în judeţul Botoşani a fost emis sâmbătă un mesaj Ro-Alert care îi avertiză pe oameni să nu se adăpostească sub copaci sau reţele electrice, din cauza fenomenelor meteo extreme.

 

O femeie din Botoşani a fost luată de ape

 

Femeia în vârstă de 60 de ani locuia în comuna Lunca, în apropierea unui pârâu. Soţul ei era la muncă pe câmp atunci când a început potopul. Când s-a întors acasă nu şi-a mai găsit soţia. „Până aici a fost apă. A vrut să dea animalele la loc şi atunci cred că a luat-o apa", spune omul.

A dat alarma şi împreună cu vecinii a început să o caute. În zadar însă.

Localnicii l-au chemat şi pe primarul comunei, iar acesta a anunţat imediat pompierii. La operaţiune s-au mobilizat şi voluntari.

Marcel Marcu, primarul comunei Lunca: "Un nor cu ploaie abundentă a umflat pârâul din spatele nostru. Când am ajuns în zonă, familia mi-a spus că nu o găseşte pe bătrână."

O ploaie torenţială de câteva zeci de minute le-a făcut probleme şi locuitorilor din Almaşu, judeţul Sălaj. Mai multe case, grădini şi beciuri au fost inundate, iar accesul pe mai multe străzi a fost blocat după ce apele unei văi s-au revărsat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ambulanță și un echipaj SMURD, blocate de o viitură în Argeș. Bolnavul a murit
Zeci de oameni au murit, luaţi de o viitură, în timp ce încercau să filmeze cu telefonul
O stațiune populară printre români, sub ape din cauza unei ploi torențiale
VIDEO PROTVPLUS.RO