Deţinutul periculos evadat de la Penitenciarul Focşani a fost prins de polițiști

Ultima actualizare: 21-09-2019 23:31

Un deţinut deosebit de periculos a stat liber, printre oamenii fără apărare mai bine de 30 de ore. A fugit de la o fermă unde lucra în regim deschis.

UPDATE: Sâmbătă seara, bărbatul evadat din Penitenciarul Focșani a fost identificat şi prins poliţişti. La căutări au participat poliţişti, jandarmi, angajaţi ai Penitenciarului Focșani.

Acesta a fost identificat şi prins pe raza comunei Poiana Cristei, unde se ascundea la o stână. În acest moment se afla în custodia poliţiştilor, urmând a fi încarcerat la Penitenciarul Focşani.

”Evadatul a fost prins la o stână, pe raza satului Petreanu, într-o zonă împădurită, greu accesibilă! La ora 19.10 am fost sesizați prin 112 de către o femeie din localitatea Poiana Cristei, că ar fi fost agresată în locuința sa de către un bărbat necunoscut, care i-a sustras suma de 180 lei și a fugit. Se fac cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor și faptelor comise! Din primele informații, nu a fost victima unei infracțiuni de viol”, potrivit IPJ Vrancea.
 

Știrea inițială

Se numește Ciobotaru Vasilică și a fost condamnat la 22 de ani de închisoare după ce a violat şi ucis o bătrână în anul 2005.

Individul este căutat de poliţie inclusiv cu elicopterul. Când a dispărut purta un trening negru, cu dungi albe pe pantaloni. Pe cap avea o şapcă neagră şi era încălţat cu bocanci de penitenciar. Bărbatul are un tatuaj pe braţul stâng.

Autorităţile au instituit filtre pe şosele, au scotocit case părăsite, dar şi pădurile din împrejurimi. Au mers inclusiv în comuna Bogheşti, unde a avut ultima dată domiciliul însă nu au găsit nimic.

Vasilică Ciobotaru în vârstă de 39 de ani, mai avea de executat cel puţin 8 ani de închisoare pentru crimă şi viol. Ultima dată când a fost văzut, era în curtea unei ferme de pui din localitatea Goleşti unde lucra la construcţia unor hale împreună cu alţi 6 deţinuţi. Culmea, erau păziţi de un singur gardian.

Georgeta Gura, purtător de cuvânt la Penitenciarul Focşani: "Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului."

Pentru gestul său necugetat deţinutul riscă 3 ani de închisoare în plus. Uimitor este că deşi are un trecut întunecat o comisie a penitenciarului i-a îngăduit anul trecut să îşi execute pedeapsa în regim deschis.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!