De la botez la spital. Ce au descoperit inspectorii OPC la un restaurant din Feldioara
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Braşov au suspendat, sâmbătă seara, activitatea unui restaurant din Feldioara unde a avut loc un botez în urma căruia aproximativ un sfert dintre participanţi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.
Conform şefului Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, reprezentanţii instituţiei au oprit, de asemenea, de la comercializare mai multe produse neconforme, în vederea distrugerii acestora.
Potrivit acestuia, în timpul controlului, la respectivul restaurant ar fi fost descoperite mai multe nereguli, inclusiv produse din carne cu termenul de valabilitate expirat în noiembrie anul trecut şi alte alimente păstrate în condiţii necorespunzătoare.
Sorin Susanu a adăugat că reprezentanţii societăţii comerciale respective s-ar fi apărat arătând că o parte dintre produsele cu care a fost gătit meniul au fost aduse de către cei care au organizat botezul, însă nu ar fi putut prezenta documente prin care să demonstreze că au îndeplinit cerinţele legale stabilite pentru astfel de cazuri.
Un număr de 11 persoane, printre care un copil, s-au prezentat, sâmbătă seara, la spital, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat din preparatele servite la un botez în localitatea Feldioara, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.
O parte dintre cei 11 s-au prezentat, cu stare de rău, la Centrul de permanenţă din Feldioara şi au fost transportaţi, ulterior, la spital, la Braşov, de echipajul SMURD ATPVM Covasna (de transport victime multiple). Restul s-au adresat direct unităţii medicale din municipiul reşedinţă.
Conform sursei citate, la respectivul botez ar fi participat, în total, 40 de adulţi şi cinci copii.