Darius Valcov a anuntat ca revolutionarii vor primi indemnizatii si in urmatorii doi ani. Ministrul va corecta "o eroare"


Ultimul update: Luni 22 Decembrie 2014 07:04
Data publicarii: Vineri 19 Decembrie 2014 11:36
Categorie: Stiri actuale
Darius Valcov

Revolutionarii care au dreptul la indemnizatii reparatorii dupa evenimentele din decembrie 1989 vor primi sumele aferente si in 2015 si 2016, in ordonanta privind amanarea platilor pentru doi ani aparand o "eroare materiala", care va fi corectata.

"Avem un memorandum adoptat la nivelul Guvernului, referitor la drepturile revolutionarilor, pe care il vom respecta. Acestia isi vor primi indemnizatiile si in 2015 si in 2016. Asadar, in legatura cu articolul aparut in Ordonanta de Urgenta 83 din 12.12.2014, publicata aseara (joi - n.r.) in Monitorul Oficial, fac precizarea ca a fost vorba despre o eroare materiala care va fi corectata in ‎cel mai scurt timp, astazi (vineri - n.r.), cel tarziu in sedinta de Guvern de marti, 23 decembrie 2014", a transmis Darius Valcov, ministrul Finantelor, intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Ordonanta de urgenta prevede amanarea pentru urmatorii doi ani a platii indemnizatiilor reparatorii la care au dreptul revolutionarii care, in decembrie 1989, au mobilizat si condus grupuri de oameni, construind si mentinand baricade impotriva fortelor regimului comunist, si copiii eroilor-martiri. Actul normativ stabileste ca prevederile articolului 18 din OU 80/2010, modificata prin Legea 283/2011, vor fi aplicate si in 2015 si 2016. Articolul respectiv, introdus prin Legea din 2011, stabilea ca, in 2012, indemnizatiile prevazute la articolul 4 din Legea recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987 nu se acorda.

Articolul 4 mentionat face referire la persoanele care, in perioada 14-25 decembrie 1989, au mobilizat si condus grupuri sau multimi de oameni, au construit si mentinut baricade impotriva fortelor de represiune ale regimului totalitar comunist, au ocupat obiective de importanta vitala pentru rezistenta regimului totalitar si le-au aparat pana la data judecarii dictatorului Nicolae Ceausescu, in localitatile unde au luptat pentru victoria Revolutiei romane din decembrie 1989, precum si cei care au avut actiuni dovedite impotriva regimului si insemnelor comunismului intre 14- 22 decembrie 1989, denumiti "Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite", si stabileste ca acestia trebuie sa primeasca o indemmnizatie lunara, calculata prin aplicarea unui coeficient de 1,10 la salariul mediu brut pe economie, daca venitul lor este mai mic decat acest indicator.

De aceleasi drepturi ar trebui sa beneficieze si copiii eroilor-martiri, indiferent de varsta, daca nu sunt incadrati intr-o forma de invatamant ori nu realizeaza venituri din motive neimputabile lor.

Darius Valcov Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Revolutionarii au intrerupt sedinta solemna din Parlament.
Revolutionarii au intrerupt sedinta solemna din Parlament. "Hotilor! O sa va duceti la puscarie"
Proteste
Proteste "cu scantei" ale revolutionarilor in Piata Victoriei din Bucuresti. Un manifestant a avut nevoie de ajutor medical
Zeci de revolutionari au protestat la sediul PSD:
Zeci de revolutionari au protestat la sediul PSD: "Hotii!" Ion Iliescu a venit sa rezolve problema
VIDEO PROTVPLUS.RO
copil gaesti
Copil de 12 ani vândut ca sclav de către tatăl său. Băiatul a fost părăsit de mamă
Constructorii, supravegheați de încă o instituție. Dezvoltatorii critică proiectul
Protest după o nouă retrocedare controversată în sectorul 3. ”Vrem parcuri, nu betoane”
Românii își vor putea lua sau schimba buletinul inclusiv pe 25 sau 26 mai
Biserică ridicată în timp record pentru ca romii din Blaj să-l poată întâlni pe Papă
Polițiștii îi cer lui Iohannis să nu promulge legea care îi transformă în ”bibelouri”
bonuri fiscale
Loteria bonurilor fiscale, 19 mai 2019. Vor fi acordate aproximativ 100 de premii
Codul portocaliu de ploi a făcut prăpăd. O femeie este de negăsit de 24 de ore
LOTO 6/49, 19 mai 2019. Numerele extrase duminică
Dialogul dintre o campioană mondială la gimnastică şi ministrul Sportului. "Nu vă respect"
Şofer de 63 de ani, reţinut de poliţie când parca în faţa unui bar. Cu ce se ocupa de fapt
Răspunsul MAI pentru un şofer amendat fiindcă a claxonat o tânără care îi plăcea