Cum arată picioarele lui Tibi Uşeriu, pe final de cursă. Degetele i-au degerat: ”M-a mâncat de viu”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Cu o ambiţie uluitoare şi o putere de rezistenta supraomenească, Tibi Ușeriu se apropie încet, dar singur de cea de-a treia reuşită consecutivă de la cercul polar. Mai are câteva ore până va trece linia de sosire. Miercuri noapte a dormit puţin.

Degetele i-au degerat, însă medicii care l-au examinat sunt uimiţi din de forţa lui şi l-au lăsat să continue cursa de anduranţa. Mai în glumă mai în serios, Tibi le-a spus apropiaţilor că miercuri noapte a prins şi temperaturi mai blânde: de numai minus 20 de grade Celsius.

Tibi Ușeriu este fericit că a reuşit să scape de drumul de gheaţă, cu temperaturi extreme de minus 37 de grade Celsius şi furtuni de zăpadă.

De vineri de când a început cursa îndura condiţii greu de imaginat. Noaptea se odihneşte puţin, apoi îşi adună toate puterile şi, cu o ambiţie de granit, o ia din loc.

"Acum am plecat din ultimul punct, spre finish, m-am odihnit un picuţ şi am luat-o încet către final. Ice road-ul ăla m-a mâncat de viu, a fost foarte naşpa în zilele pe ice road, şi acum am intrat pe partea aialaltă şi mi-a fost un pic mai bine. A trebuit să îmi usuc toate, de la sac de dormit la toate, că…cum am dormit pe ice road de câteva ori, toate mi-au fost îngheţate hainele", a povestit Tibi.

Cu familia a vorbit puţin şi miercuri noapte când şi-a revenit cât de cât, la popas. Chiar dacă unele părţi ale corpului îi creează probleme, este hotărât să nu renunţe.

"Mă dacă aş zice că bine aş exagera, sunt ok. Ieri am mers foarte bine, m-am bucurat şi eu, am o infecţie la un deget, la ăla care mi-a degerat prima dată, în rest aşa chestii de astea micuţe. Mi se mai vede un pic la câteva degete şi un pic carnea, cum tot le-am bandajat şi tot mi-au pus şi mi-au luat" a mărturisit Ușeriu.

Şi-a acordat şi un mic răgaz pentru câteva glume: "Mă asta e fain. Deci nu e frig, e chiar cald, pentru cum era prognozat, acum avem cam -23, acum la plecare. E bine că nu bate vântul. Ieri noapte când am ieşit din Inuvik, am intrat aşa pe o creastă, i-a dat un pic, i-a dat cu vânt, că nu erau mai mult de 20 minus, dar a dat cu vânt foarte tare de dreapta şi, la un moment dat şi pe beţe aveam, aşa, promoroacă şi tot eram alb la un moment dat. M-a ţinut vreo 2-3 ore aşa, dar acum s-a încălzit."

Tibi Ușeriu mai are de parcurs aproximativ 60 de kilometri până când va ajunge la linia de final. Este însă greu de crezut că poate fi depăşit: acum competiţia este cu sine însuşi. Distanţa faţă de următorul alergător este de o zi. În ultramaratonul arctic s-au înscris 24 de concurenţi, printre care şi 3 romani. Aceştia au abandonat în primele zile, după o teribilă furtună polară.

”Cel mai așteptat telefon de la Tibi: "Ne auzim la final!"  Tibi a plecat din ultimul check-point și se îndreaptă spre finish! Ba chiar e atât de rapid încât, până am editat noi telefonul, el a mai înaintat aproape 15 kilometri! În acest moment, mai are 73 km până la final, pentru un total de 618 km! Go Tibi!” este mesajul publicat pe pagina de Facebook a Tasuleasa Social.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO