Crima rezolvata dupa 13 ani. Autorul a mai comis intre timp un viol si o alta crima

20-10-2012 16:55


criminalisti

Un barbat a fost trimis in judecata de procurorii gorjeni dupa 13 ani de la uciderea unui batran intrucat la momentul respectiv nu a fost identificat, in acest timp el stand noua ani in inchisoare pentru un viol si comitand o alta crima.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, Marcel Hodoiu, de 43 de ani, este acuzat ca, in 7 septembrie 1999, a ucis un barbat de 72 de ani, in localitatea Albeni.

Victima, Ion Ragalie, conform localnicilor, l-a primit pe Hodoiu in gospodaria sa, dupa ce acesta i-a cerut o cana cu apa. Ulterior, batranul, care era singur, a fost gasit mort, cu multiple lovituri pe corp si in special la cap, din casa lipsindu-i 2.500 de lei.

In 8 septembrie 2011, pe Digul Jiului, la Targu Jiu, pe un teren viran, a fost gasit cadavrul unui barbat de 56 de ani, care avea multiple lovituri la cap. Politistii au cosit atunci toata iarba de pe malul Jiului pentru a gasi piatra cu care victima a fost lovita. Pe piatra respectiva, anchetatorii au descoperit ulterior amprentele criminalului.

Autorul acelei crime a fost identificat in scurt timp ca fiind Marcel Hodoiu, un barbat fara casa, care traia sub cerul liber chiar pe Digul Jiului, pe o saltea luata de la gunoaie.

Pe parcursul cercetarilor, anchetatorii au stabilit puncte comune intre crima de pe Digul Jiului si cea din Albeni. Mai mult decat atat, conform Parchetului, Hodoiu a recunoscut ca este autorul crimei in care victima a fost Ion Ragalie.

Dupa comiterea crimei din Albeni, barbatul a ramas in libertate, comitand un viol pentru care a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, pedeapsa pe care a executat-o intre anii 2000 si 2009.

In iunie 2012, Tribunalul Gorj l-a condamnat pe Hodoiu in dosarul in care era judecat pentru omorul de pe Digul Jiului la 16 ani de inchisoare, pedeapsa fiind majorata cu inca trei ani, prin contopirea cu celelalte pedepse si resturi pe care acesta le mai avea de executat.

Procesul in care Marcel Hodoiu este judecat pentru omor deosebit de grav va incepe la mijlocul lunii noiembrie la Tribunalul Gorj, barbatul executand in prezent pedepsele pe care le-a primit anterior.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO