Comuna cu 2.000 de locuitori, fara canalizare, in care s-au facut 8 parcuri. "Sunt mai multe decat sate, s-au mancat banii"

Ultima actualizare: 23-05-2017 00:28

O comuna din Olt ia premiul intai cu coronita la categoria investitii inutile. Autoritatile au cheltuit 4 milioane de lei ca sa amenajeze 8 parcuri, care acum sunt pline de ciulini si balarii.

 

In acelasi timp, drumurile sunt acoperite de gropi si nu exista canalizare. In aceeasi comuna, autoritatile au cumparat si doi palmieri din plastic, furati intre timp. Cheltuilele sunt verificate de Curtea de Conturi si DNA.

Comuna Cungrea din judetul Olt are 2.000 de locuitori si opt parcuri, unul pentru fiecare 250 de oameni. Culmea este ca in apropiere se afla si o padure care se intinde pe 1.100 de hectare, dar autoritatile nu au tinut cont de ea cand au cheltuit 4 milioane de lei pentru spatiile verzi.

Localnic: "Sunt mai multe parcuri decat sate, s-au mancat banii. Pai stiti ca o banca din asta costa 5 milioane vechi si toate s-au furat? Cine sta in parc? Eu, cand duc vaca la pascut."

Investitia a fost facuta in urma cu 7 ani. De atunci insa nimeni nu s-a mai ingrijit de parcuri. Acum, toate sunt pline de ciulini, iar bancile pe care ar trebui sa se odihneasca localnicii au fost furate ori au fost acoperite de buruieni.

Localnic: "Astea nu sunt parcuri sunt puse doar niste banici, banii s-au furat."

In anii trecuti, autoritatile din Cungrea au cumparat din bani publici si doi palmieri uriasi, din plastic. Vopsiti portocaliu, arborii artificiali avea in varf fructe care luminau seara si fusesera amplasati la acea vreme la intrarea intr-o cladirea parasita. Intre timp, palmierii au fost furati, dar hotii nu au fost prinsi. Banii cheltuiti cu ei si cu cele 8 parcuri puteau fi folositi mult mai eficient, sustin localnici. In zona, drumurile sunt pline de gropi si nu exista canalizare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO