Comoara ascunsă în autoutilitara unui italian controlat în Neamț. Valorează 600.000 de lei

Dată publicare: 19-07-2021 16:58
Dată actualizare: 19-07-2021 17:02


trufe

Aproape 1.200 de kilograme de trufe negre, în valoare de aproximativ 600.000 de lei, pentru care nu existau documente legale au fost confiscate de poliţiştii din Neamţ în urma controlului efectuat asupra unui vehicul condus de un cetăţean italian.

Potrivit IPJ Neamţ, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gârcina au depistat duminică în trafic un cetăţean italian, de 40 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară, pe DN 15, în localitatea Alexandru cel Bun.

În urma controlului efectuat în interiorul vehiculului, poliţiştii au constatat faptul că acesta transporta trufe negre.

''Existând suspiciuni cu privire la legalitatea documentelor şi cantitatea de trufe înscrisă în avizul de însoţire prezentat pentru control şi cea transportată, s-au făcut verificări. În urma inventarierii, au rezultat 1.170 de kilograme, iar verificările efectuate de poliţişti au relevat că transportul trufelor s-ar fi efectuat fără deţinerea documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare'', precizează sursa citată.

Trufele au fost ridicate de poliţişti şi predate specialiştilor din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furtul oricăror produse specifice ale fondului forestier naţional, faptă prevăzută de Legea 46 din 2008.

Sursa: Pro TV

Tags: trufe,


VIDEO PROTVPLUS.RO