Cofondatorul Yahoo, Jerry Yang, paraseste compania. Decizia a fost aplaudata de actionari

Ultima actualizare: 21-07-2012 23:13
Jerry Yang

Cofondatorul Yahoo Jerry Yang a demisionat din toate functiile ocupate, inclusiv din Consiliul de Adminsitratie, decizie aplaudata de actionari, care l-au criticat pentru ca a impiedicat mai multe investitii care ar fi putut revigora compania.

Plecarea surprinzatoare a lui Yang survine la doua saptamani dupa numirea lui Scott Thompson ca director general al Yahoo, cu mandatul de a readuce compania la "gloria" de la sfarsitul anilor '90.

Investitorii de pe Wall Street considera ca demisia lui Yang faciliteaza atragerea unei injectii semnificative de capital de la fonduri de investitii sau un acord pentru vanzarea participatiei de 40% detinuta la grupul chinez Alibaba.

"Toata lumea va presupune ca acum este mai probabila o intelegere cu partenerii din Asia. Actionarii considera ca Jerry era mai concentrat pe reconstruirea Yahoo, si nu pe maximizarea castigului actionarilor pe termen scurt", comenteaza analistul Ben Schacter de la banca de investitii Macquarie.

Yang rupe toate legaturile cu compania pe care a fondat-o in 1995, dupa ce a fost criticat dur de investitori pentru modul in care a administrat Yahoo incepand cu decizia de a respinge, in 2008, o oferta consistenta de preluare din partea Microsoft, de peste 47 miliarde de dolari. In prezent compania are o capitalizare de piata de mai putin de 20 miliarde de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO