Ce spun politistii depre permisul probator, care le permite tinerilor sub 18 ani sa conduca o masina


Ultimul update: Marti 18 Septembrie 2012 22:22
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2012 18:55
Categorie: Stiri actuale

Scandal intre Politie si Ministerul Transporturilor, pe marginea strategiei nationala pentru siguranta rutiera.

In document au aparut si propuneri controversate: jandarmii sa-i poata amenda pe soferi in trafic, iar tinerii sub 18 ani sa conduca o masina, sub supravegherea unui adult cu permis.

Politistii nu sunt de acord cu aceste masuri, pe care le considera un pericol pentru traficul rutier. Insa, cei de la Autoritatea Rutiera au trecut peste ei si au impus masurile in strategie.

In primul rand, politistii nu vad cu ochi buni permisul probator, care le-ar permite adolescentilor care au 17 ani sa conduca pe drumurile publice sub supravegherea unui adult, conducator auto.

"Atata vreme cat in Romania sunt soferi care au permis de 20, 30 de ani si nu sunt pusi la punct cu legislatia si constituie un pericol, nu putem sa fim de acord sa permitem unui om nepregatit sa conduca pe drumuri publice" spune comisarul-sef Paul Toma de la Directia Politiei Rutiere.

Asadar politia si Autoritatea Rutiera nu sunt de acord asupra unui aspect important introdus deja in strategia de siguranta rutiera. Si nu este singurul.

Nu se inteleg nici in privinta jandarmilor si politistilor locali, care sa poata da amenzi rutiere.

Asadar, in loc sa cuprinda cele mai bune solutii pentru imbunatatirea circulatiei, strategia nationala pentru siguranta in trafic are propuneri pe care nu le aproba chiar initiatorii. Speram ca documentul nu va fi adoptat cu aceste controverse, pentru ca el ar trebui sa ne ghideze pe sosele in urmatorii 10 ani.

Tags: codul rutier,

VIDEO PROTVPLUS.RO