CNAIR: Autostrada urbană din București va fi gata la finalul anului, cu întârziere de 4 ani

Ultimul update: Vineri 03 August 2018 19:56
Data publicarii: Vineri 03 August 2018 18:27
Categorie: Actualitate

Celebra autostradă urbană, continuarea autostrăzii Ploiești - București, va fi gata până la sfârșitul anului. Așa promite șeful Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, care susține că ploile au ținut constructorul pe loc.

Problema este că șoseaua se va opri într-un semafor, chiar la intrarea în București. Cu o întârziere de aproape 4 ani, Primăria Capitalei a început vineri să lărgească respectiva intrare, adică șoseaua Fabrica de Glucoză.

De sus, şantierul autostrăzii urbane pare că s-a animat. Constructorul a ridicat podurile, iar şoseaua aşteaptă straturile de asfalt. Dacă până acum darea în exploatare până la finalul anului era sub semnul întrebării, directorul CNAIR a anunţat că lucrurile sunt tranşate.

Narcis Neagă, directorul CNAIR: ”La sfârșitul anului se va termina. Urma să fie gata în august, dar condițiile meteo nu ne-au permis."

Chiar dacă autostrada va fi gata până la sfârşitul anului, şoferii ar putea să o evite. Motivul este evident - la intersecţia Autostrăzii Urbane cu şoseaua Petricani va fi instalat un semafor. Cu alte cuvinte, şoferii care vor opri la culoarea roşie s-ar putea bloca intr- o coadă uriaşă de maşini.

Semaforul buclucaş putea fi evitat dacă primăria Capitalei reuşea să lărgească pe 4 benzi şi continuarea autostrăzii, Şoseaua Fabrica de Glucoză. Între cele două ar urma să fie făcut un sens giratoriu. Însă lucrările de lărgire încep oficial abia acum, deşi s-a tot vorbit despre ele din 2014. De vină au fost exproprierile, mutarea reţelelor subterane, licitaţiile şi birocraţia.

În zonă au apărut primele utilaje şi, conform primăriei, în următoarele 3 săptămâni vor fi demolate clădiri vechi ce stau în calea noii şosele. Iar planurile sunt măreţe în ceea ce priveşte executarea întregii lucrări.

Marius Coajă, consilierul primarului Capitalei: "Împreună cu executantul 12 luni din momentul în care am. Din Septembrie 15 luni de execuție, dar vom face în 2012, adică în 2019 august, septembrie."

Şoferii se tem însă ca intrarea în oraş dinspre zona de birouri din Pipera, care e foarte aproape, va fi sufocată de şantier. În acest moment sunt doar trei căi de acces pentru zecile de mii de corporatişti ce lucrează în zonă, dar şi zecile de mii de localnici.

Primăria tine să-i liniştească şi spune că lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză se va face în etape, ca să nu afecteze traficul.

Primul segment din A10 a fost inaugurat cu 2 ani întârziere. Se poate circula de la Aiud la Turda
Primul segment din A10 a fost inaugurat cu 2 ani întârziere. Se poate circula de la Aiud la Turda
VIDEO PROTVPLUS.RO
spital lugoj
Apelul disperat al unui medic din Craiova către parlamentari: ”Mor medici în gardă”
Imaginile dureroase postate pe Facebook de o victimă a incendiului de la Colectiv. ”Poate fi destul de dur”
Gabriela Firea caută, la Tokyo, soluții pentru traficul aglomerat din Capitală
Dator vândut la stat, din cauza unei erori administrative. A primit amenzi de zeci de mii de lei
Importul de carne, conserve şi preparate din carne crește constant în România
Fauna din Marea Neagră, tot mai săracă. Semnalul de alarmă tras de cercetători
incendiu furaje
Incendiu periculos într-o localitate din Cluj, în apropierea caselor oamenilor
Apariţie revoltătoare lângă Sfinx, în Bucegi. Un şofer a urcat cu maşina până la monumentul protejat
Alarmă într-o școală din Caraș Severin, unde un elev a venit cu o grenadă la ore. Primele măsuri
Cărucior cu un bebeluș, împins din mașină. Mamă: ”A fost un pic de amuzament”
Gafa diplomatică comisă de Carmen Dan. Cu cine l-a confundat pe Matteo Salvini. FOTO
Iohannis: E neobişnuit ca PE să voteze o rezoluţie despre România înainte de preluarea președinției