CNAIR: Autostrada urbană din București va fi gata la finalul anului, cu întârziere de 4 ani

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 03 August 2018 18:27
Categorie: Actualitate

Celebra autostradă urbană, continuarea autostrăzii Ploiești - București, va fi gata până la sfârșitul anului. Așa promite șeful Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, care susține că ploile au ținut constructorul pe loc.

Problema este că șoseaua se va opri într-un semafor, chiar la intrarea în București. Cu o întârziere de aproape 4 ani, Primăria Capitalei a început vineri să lărgească respectiva intrare, adică șoseaua Fabrica de Glucoză.

De sus, şantierul autostrăzii urbane pare că s-a animat. Constructorul a ridicat podurile, iar şoseaua aşteaptă straturile de asfalt. Dacă până acum darea în exploatare până la finalul anului era sub semnul întrebării, directorul CNAIR a anunţat că lucrurile sunt tranşate.

Narcis Neagă, directorul CNAIR: ”La sfârșitul anului se va termina. Urma să fie gata în august, dar condițiile meteo nu ne-au permis."

Chiar dacă autostrada va fi gata până la sfârşitul anului, şoferii ar putea să o evite. Motivul este evident - la intersecţia Autostrăzii Urbane cu şoseaua Petricani va fi instalat un semafor. Cu alte cuvinte, şoferii care vor opri la culoarea roşie s-ar putea bloca intr- o coadă uriaşă de maşini.

Semaforul buclucaş putea fi evitat dacă primăria Capitalei reuşea să lărgească pe 4 benzi şi continuarea autostrăzii, Şoseaua Fabrica de Glucoză. Între cele două ar urma să fie făcut un sens giratoriu. Însă lucrările de lărgire încep oficial abia acum, deşi s-a tot vorbit despre ele din 2014. De vină au fost exproprierile, mutarea reţelelor subterane, licitaţiile şi birocraţia.

În zonă au apărut primele utilaje şi, conform primăriei, în următoarele 3 săptămâni vor fi demolate clădiri vechi ce stau în calea noii şosele. Iar planurile sunt măreţe în ceea ce priveşte executarea întregii lucrări.

Marius Coajă, consilierul primarului Capitalei: "Împreună cu executantul 12 luni din momentul în care am. Din Septembrie 15 luni de execuție, dar vom face în 2012, adică în 2019 august, septembrie."

Şoferii se tem însă ca intrarea în oraş dinspre zona de birouri din Pipera, care e foarte aproape, va fi sufocată de şantier. În acest moment sunt doar trei căi de acces pentru zecile de mii de corporatişti ce lucrează în zonă, dar şi zecile de mii de localnici.

Primăria tine să-i liniştească şi spune că lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză se va face în etape, ca să nu afecteze traficul.

Primul segment din A10 a fost inaugurat cu 2 ani întârziere. Se poate circula de la Aiud la Turda
Primul segment din A10 a fost inaugurat cu 2 ani întârziere. Se poate circula de la Aiud la Turda
VIDEO PROTVPLUS.RO
batuta
Tânărul care și-a bătut cu bestialitate iubita, audiat de polițiști după o lună
Maşina spulberată de un tren, în Cluj. Şoferul nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată
Polițist din Timiș, lovit cu brutalitate în timpul unei intervenții. A ajuns la spital inconștient
Maşină plină cu petarde şi artificii, găsită de poliția din Galați. Ce riscă proprietarii
Ursul lovit de o maşină pe un drum în Sibiu s-a întors în pădure
Protest la o școală din Capitală unde a fost înscris copilul de 9 ani care și-a ucis bunica
wi fi
Orașul din România care va avea Wi-Fi gratuit în spaţii publice, proiect obținut cu bani europeni
Liftieră acuzată că ar fi cerut din cadourile copiilor bolnavi de cancer: Ce plasă îmi daţi?
Impactul dintre două mașini, surprins cu o cameră de bord. Manevra unui șofer
A supraviețuit miraculos, după ce a căzut într-o fântână adâncă de 12 metri. Cum a fost găsit
Cascadoriile făcute de câțiva hoți români, pentru a goli un TIR aflat în mers. VIDEO
Descoperirea poliției din Galați într-un autoturism