Autostrada urbană, care stă în beznă de 2 luni, are noi probleme: o parte se scufundă

×

La numai două luni de la inaugurare, prima autostradă urbană din țară are numeroase probleme.

Hoții au furat cablurile de iluminat şi o bucată din asfalt s-a lăsat. Iar utilajul cu care muncitorii au încercat miercuri să repare tronsonul s-a stricat. Firma de construcţie va reface bucata de șosea pe cheltuiala sa, spun autorităţile. În tot acest timp, șoferii suferă din cauza ambuteiajelor.

Ghinioanele s-au ţinut lanţ de autostrada urbană. Utilajul care spărgea asfaltul de pe breteaua cu probleme s-a defectat după câteva ore de la începutul intervenţiei.

Reporter: "S-a întâmplat ceva?
Muncitor: ”Da, tată, da. Uite, s-a spart un furtun. Autostrada asta are ghinion.
Reporter: ”Ca la meşterul Manole?
Muncitor: ”Cred că mai rău."

Aşa că muncitorii au început să îndepărteze asfaltul cu ajutorul unui excavator.

Citește și
autostrada urbana
Hotii au lasat noua autostrada urbana in bezna. Lumina ar putea reveni peste 6 luni

Breteaua de acces de pe autostrada urbană pe Șoseaua Petricani a început să se scufunde de-a dreptul. Se poate vedea cu ochiul liber cum asfaltul se prăbuşeşte. De altfel, muncitorii încearcă să-şi dea seama ce nu a fost făcut bine.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Administrarea Infrastructurii Rutiere: "Nu se prăbuşeşte, a avut loc o tasare pe 2 metri lungime şi pe 15 centimetri adâncime. Astăzi s-au dus constructorii pentru că este în garanţie şi responsabilitatea lor timp de 4 ani."

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere crede că ar putea fi vorba de un viciu de construcţie sau au cedat ţevile de apă din subteran.

Între timp, şoferii care vin dinspre autostrada urbană au o mare problemă: Șoseaua Petricani, din cauza lucrărilor, s-a îngustat la o singură bandă şi se formează ambuteiaje.

Pe lângă fragmentul de asfalt stricat, jumătate din autostrada urbană stă fără lumină încă de la inaugurare. Hoţii au furat cablurile de tensiune. Constructorul a acceptat să le monteze din nou, însă acest lucru va dura.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Administrarea Infrastructurii Rutiere: ”Sper ca în luna martie să avem lumină. Pentru această zguduitoare prăbuşire, ca să spun aşa, eu sper că săptămâna viitoare va fi gata."

Ultimii trei kilometri de asfalt de pe autostrada urbană au costat aproape 30 de milioane de euro. Lucrările au început în 2016 şi abia anul trecut în decembrie a fost tăiată panglica.

Citește și...
1,6 tone de cabluri de cupru, furate de pe
1,6 tone de cabluri de cupru, furate de pe "Autostrada Urbană". Detaliul suspect

Începutul de an vine cu o știre uluitoare: Autostrada Urbană, recent inaugurată, a rămas în beznă după ce hoții au furat cablurile electrice din cupru de la stâlpii de iluminat, pe o distanță de 4 kilometri.

Hotii au lasat noua autostrada urbana in bezna. Lumina ar putea reveni peste 6 luni
Hotii au lasat noua autostrada urbana in bezna. Lumina ar putea reveni peste 6 luni

Jumătate din autostrada urbană, deschisă circulației chiar înainte de Crăciun, este în întuneric. Pare greu de crezut, dar hoții au furat cablul electric subteran ce alimenta sistemul de iluminat.

Autostrada urbană, inaugurată.
Autostrada urbană, inaugurată. "Vigilenţi fiind, am descoperit că lipsesc indicatoare"

Instituţiile statului român şi-au demonstrat din nou incompetenţa în materie de autostrăzi. Pentru vineri a fost anunţată inaugurarea unei bucăţi de 6 kilometri de şosea rapidă, la intrarea în Capitală, dar tăierea panglicii s-a făcut abia la 7 seara

În sfârșit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosință

În sfârșit, prima autostrada urbană din România ar putea fi dată vineri în exploatare! 

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.