Cîțu, întâlniri la Bruxelles cu Ursula von der Leyen și Charles Michel. Ce a solicitat premierul

12-02-2021 14:50


Cîțu Ursula

Prim-ministrul României, Florin Cîţu, se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, în cadrul căreia a avut întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și cu peşedintele Consiliului European, Charles Michel.

”Excelentă întâlnire astăzi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Guvernul României şi Comisia Europeană sunt parteneri şi lucrează împreună la toate problemele de pe agenda Uniunii Europene. Ne-am angajat să continuăm munca noastră pentru a opri pandemia. Salut conducerea Comisiei Europene în coordonarea eforturilor la nivelul UE privind campania de vaccinare”, a scris, vineri, pe Facebook, Florin Cîţu.

De asemenea, Ursula von der Leyen a transmis că executivul european este în dialog cu țara noastră pentru dezvoltarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

“O întâlnire bună cu prim-ministrul Florin Cîțu. Comisia Europeană este în dialog cu România pentru a dezvolta un plan solid de redresare, sprijinit de Next Generation EU“, a scris von der Leyen, pe Twitter.

Anterior, Florin Cîțu a avut o întâlnire și cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, cei doi oficiali au avut discuţii privind dosarele majore la nivelul Uniunii Europene, cu accent pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19, pe eforturile de relansare economică la nivel european şi pe agenda externă a Uniunii.

Discuții despre MCV și Schengen

 

Cei doi înalţi oficiali au fost de acord cu privire la necesitatea continuării eforturilor pentru o acţiune coordonată la nivel european ca răspuns la efectele pandemiei de COVID-19.

"Prim-ministrul Florin Cîţu a subliniat importanţa pe care România o acordă asigurării unui proces de vaccinare continuu, fără sincope, şi a arătat că este esenţial ca acţiunea Uniunii să asigure, pe de o parte, aprovizionarea cu vaccinuri, iar, pe de altă parte, să garanteze implementarea măsurilor necesare relansării economice, bunei funcţionări a pieţei unice, a fluxului de bunuri şi servicii esenţiale şi a liberei circulaţii a persoanelor", se arată în comunicat.

De asemenea, premierul român a pledat pentru "finalizarea MCV", în urma îndeplinirii recomandărilor Comisiei Europene, pentru care Guvernul pe care îl conduce este pe deplin angajat, respectiv pentru "aderarea României la spaţiul Schengen", având în vedere că ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile.

Sursa: Agerpres/ StirileProTV


VIDEO PROTVPLUS.RO