Suspecții în cazul crimei din Piața Constituției, ridicați și audiați: "Aici e mafie mare"

Ultima actualizare: 04-10-2019 19:58

Opt suspecţi au fost ridicaţi vineri şi duşi la audieri, pentru crima din fața Parlamentului, de la începutul săptămânii.

Indivizii au fost căutaţi de poliţişti în cartierul Tei din Capitală. Procurorii au percheziţionat peste 20 de locuinţe şi au ridicat mai multe arme albe.

Două grupări rivale s-au bătut în Piaţa Constituţiei, la doi paşi de instituţii importante ale statului. Un tânăr şi-a pierdut viaţa în acele violențe, iar unul dintre suspecţi a fost eliberat mai devreme din închisoare, în baza recursului compensatoriu. Fusese închis pentru omor.

Zeci de maşini de poliţie şi dube pline cu trupe speciale şi poliţişti criminalişti s-au încolonat de dimineaţă pe şoseaua Petricani din Bucureşti. Locul vizat de anchetatori a fost Cartierul Tei unde aveau informaţii că se ascund cei care au participat la luptele de stradă petrecute pe 29 septembrie în Piaţa Constituţiei.

Zeci de case au fost percheziționate de procurori în căutarea celor care au ucis atunci în bătaie un bărbat de 40 de ani. Pentru că suspecţii sunt consideraţi periculoşi, agenţii au purtat şi veste anti-înjunghiere.

Vecin: "Păi aici e mafie mare, câte 50, 60 de inşi în stradă. Aici dacă spui o vorbă, a doua zi vine şi îţi dă foc la casă."

Suspecţii găsiţi în locuinţele percheziţionate au fost ridicaţi şi aduşi aici la sediul Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei să fie audiaţi.

Din casele suspecţilor, poliţiştii au ridicat şi mai multe arme albe, bâte şi cuţite, care ar fi putut fi folosite în confruntarea de acum 5 zile. Motivul încăierării ar fi fost o tânără obligată să se prostitueze de cele două grupări care s-au bătut, una din Giurgiu, cealaltă din Capitală. Un bărbat de 40 de ani din Giurgiu a murit din cauza loviturilor primite în zona capului, iar un alt tânăr s-a ales cu răni grave.

Printre suspecţi se numără şi un bărbat eliberat recent din închisoare, prin legea recursului compensatoriu. Acesta ar fi ajuns după gratii pentru omor, după o altă răfuială petrecută în urmă cu 11 ani în Cartierul Tei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO