Cinci minori, prinși la furat. Unul dintre ei s-ar fi împușcat singur, din greșeală


Ultimul update: Duminica 07 Aprilie 2019 20:09
Data publicarii: Duminica 07 Aprilie 2019 17:31
Categorie: Stiri actuale

O stradă din Iaşi a răsunat de focuri de armă. Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă de două ori pentru a opri nişte hoţi, toţi minori, care încercau să fure dintr-o casă.

O vecină a sunat la 112 ştiind că proprietara este plecată. Patru adolescenţi au fost prinşi de poliţişti, iar unul dintre ei a ajuns la spital cu o rană la picior, după câteva ore.

Suspecţii care au 14-15 ani au făcut zgomot şi s-au dat de gol. O vecină a auzit gălăgie şi a fost contrariată. Ştia că proprietara locuinţei este plecată la muncă în străinătate.

Tinerii şi-au dat seama că în faţa casei a ajuns un echipaj de poliţie şi au încercat să fugă. Poliţiştii au tras, în aer, două focuri de avertisment.

Ioana Buștiuc, purtător de cuvânt IPJ Iaşi: "La vederea poliţiştilor, au fugit pe fereastră şi au escaladat gardul. Poliţiştii au somat pe tineri să oprească şi, pentru că doar unul s-a conformat, poliţistul a executat două focuri de armă. Mama celui de-al cincilea tânăr a sunat la 112 sesizând că fiul ei este rănit şi va fi adus la spital."

Unul dintre tineri a ajuns la spital după trei ore, împreună cu un părinte.

Doctor Lucian Cernahoschi, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Iaşi: "Prezenta două plăgi împuşcate la nivelul coapsei stângi, orificiu intrare şi orificiu de ieşire la genunchi. Cu interesare a plenului superficial. Urmează specialiştii, cei de la balistică, să stabilească. Plus că nu s-a găsit corpul incriminat. Nu mai era nici radiologic."

S-ar fi împușcat singur

Băiatul a rămas internat pentru supraveghere. În paralel, este în curs o expertiză balistică. Surse din anchetă spun că, la prima vedere, rana ar fi fost produsă de un pistol cu bile pe care hoţii îl aveau la ei.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru furt calificat, dar fac şi cercetări pentru a stabili cum s-a ales tânărul o plagă împuşcată în picior.

VIDEO PROTVPLUS.RO