Descoperirea Poliției de Frontieră într-un camion încărcat cu struguri. Imagini șocante

Ultima actualizare: 29-09-2019 16:24

Doi cetățeni sirieni și 24 de cetățeni irakieni au fost descoperiți ascunși într-un camion încărcat cu struguri, în timp ce încercau să intre ilegal în România prin vama Giurgiu.

„ În data de 26.09.2019, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în România, cetăţeanul român T.S. în vârstă de 62 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, struguri din Grecia pentru România”, se menționează într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au descoperit în camion, într-un loc special amenajat în partea din față, 26 de persoane care nu dețineau documente de identitate, printre care și un copil.

„Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că peretele lateral al autoutilitarei este modificat și prins în șuruburi vopsite recent, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă”.

„Cei în cauză au declarat că au fost urcați în compartimentul special amenajat al autoutilitarei de doi cetățeni bulgari și pentru tot traseul, rudele lor urmau să plătească, în momentul în care ajungeau în România, suma de 5.000 de euro pentru fiecare persoană, unui bărbat care a organizat transportul”, conform comunicatului.

Cetățenii străini doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Cele 26 de persoane au fost preluate de autoritățile bulgare, iar șoferul autoutilitarei a fost reținut pentru 24 de ore, „urmând sa fie prezentat Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Giurgiu, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO