Mesajul transmis de SUA Romaniei, dupa ce autoritatile nu i-au permis lui Rogozin sa tranziteze spatiul nostru aerian

14-05-2014 12:24


Duane Butcher

 Insarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a apreciat ca este incurajator pentru SUA, tara care a impus sanctiuni Rusiei, sa vada ca astfel de sanctiuni au un impact.

 Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat Romania ca nu i-a permis avionului sau, la solicitarea Statelor Unite, sa se intoarca la Moscova prin spatiul aerian romanesc, in drum dinspre regiunea separatista moldoveana Transnistria, unde a participat vineri la parada militara organizata de Ziua Victoriei asupra nazistilor.

Solicitat de MEDIAFAX sa aprecieze reactia autoritatilor romane la recentul zbor al lui Rogozin, insarcinatul cu afaceri al SUA, Duane Butcher, a aratat ca pentru SUA este incurajator faptul ca sanctiunile au efect.

"Este incurajator sa vedem ca sanctiunile inseamna ceva. Reprezentand o tara care a impus sanctiuni Rusiei, pot spune ca este incurajator ca sanctiunile au un impact", a declarat Butcher.

Intrebat daca se consulta cu autoritatile romane cu privire la sanctiunile impuse Rusiei, diplomatul american a precizat ca exista consultari cu Bucurestiul privind toate aspectele raspunsului la criza din Ucraina.

"Avem consultari foarte stranse cu autoritatile romane cu privire la toate aspectele modului de a raspunde crizei din Ucraina si puteti observa ca tindem sa avem

Motivul vizitei lui Joe Biden in Romania

Insarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, a aratat, intr-o declaratie acordată agentiei MEDIAFAX, ca vicepresedintele Joe Biden intentioneaza sa abordeze in discutia cu autoritatile romane si problema luptei impotriva coruptiei.

"Un alt motiv al vizitei este de a incuraja Romania sa se concentreze pe eforturile de combatere a coruptiei, de a avea institutii independente puternice si un bun mediu de afaceri. Vrem sa reflectam faptul ca Romania a facut progrese imense si, de fapt, a ajuns un model pentru tarile din regiune in ce priveste lupta impotriva coruptiei, dupa cum am vazut in ultima perioada. Este important ca momentul acesta sa nu se piarda, iar eforturile de combatere a coruptiei sa continue", a afirmat Butcher.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO