Ce a pățit dezvoltatorul imobiliar care voia să construiască un bloc peste conductele de păcură ale sistemului național

×
Codul embed a fost copiat

Dezvoltatorul care se ocupa de construcția blocului de patru etaje din Constanța, care urma să fie ridicat peste conducte magistrale de combustibil, a fost amendat.

Autoritățile au făcut controale, l-au amendat pe dezvoltator și au cerut sistarea lucrărilor. Poliția Locală spune că autorizația de construire nu era respectată. Și cu toate că legal proprietarul nu ar fi avut voie să facă lucrări în acea zonă, el deținea documente care i-au permis să deschidă șantierul. Toate actele urmează să fie analizate de procurori.

Pe șantierul de la marginea Constanței nu mai este niciun muncitor acum. După controalele făcute rând pe rând de mai multe autorități, a rămas în urmă doar un utilaj.

Polițiștii locali l-au amendat pe dezvoltator cu 5 mii de lei pentru nerespectarea autorizației de construire. În plus, oamenii legii au dispus şi oprirea executării lucrărilor și obţinerea unei noi autorizații de construcție în termen de 90 de zile.

Altă amendă a venit de la Gardă de Mediu, care a suspendat avizul primit de dezvoltator inițial, după ce inspectorii au verificat șantierul și au văzut conductele.

Steluța Popescu, Șefa Gărzii de Mediu Constanța: ”Societatea a fost sancționată cu amendă în valoare de 100 de mii de lei și s-a dispus măsura de suspendare a lucrărilor până la revizuirea actului de reglementare.”

Ce spun autoritățile

Silviu Cosa – prefectul județului Constanța: S-a ajuns la concluzia că autorizația de construire a fost emisă în baza unor date care nu concordau cu realitatea în teren. Drept pentru care organele de control au procedat la verificări suplimentare.”

Rămâne ca procurorii să depisteze cum au fost eliberate documentele care i-au permis dezvoltatorului să înceapă ridicarea blocului de patru etaje. Legea interzice construirea la mai puțin de cinci metri de conductele care transportă petrol. Harta conductelor naționale de transport de combustibil, deși secretă deoarece conține informații de siguranță națională, poate fi consultată de autorități, inclusiv în sistem digital.

Vergil Chițac – primarului municipiului Constanța: ”El în mod legal a început să construiască, odată cu începerea construcției am ajuns să descoperim că deja e un pericol. O să vedem, probabil că vom intra în litigiu.”

Reporter: Puteți să ne spuneți dacă veți da în judecată administrația locală sau veți face ceva pentru a primi din nou autorizație de construcție?
Dezvoltator imobiliar: Momentan eu nu vreau să vorbesc nimic.”

Situația de acum a fost descoperită când în zonă s-a produs o avarie, la o altă conductă. Se lucra atunci la fundația blocului.

Citește și...
Bloc construit la Constanța peste conductele de păcură ale sistemului național. Cum a fost posibil
Bloc construit la Constanța peste conductele de păcură ale sistemului național. Cum a fost posibil

Decizie în cazul blocului din Constanța care se ridică peste conductele de păcură ale sistemului național. Autoritățile au hotărât să suspende lucrările de construcție.

Recomandări
Ce fel de pensie vor primi românii care au lucrat în străinătate. Pensionar: „Suntem în aer. Nu avem nici asigurare medicală”
Ce fel de pensie vor primi românii care au lucrat în străinătate. Pensionar: „Suntem în aer. Nu avem nici asigurare medicală”

Tot mai mulți români plecați la lucru peste hotare ajung la vârsta ieșirii din câmpul muncii, iar numărul dosarelor de pensionare crește cu aproximativ 10% de la un an la altul.  

Ursula von der Leyen recunoaște că ajutorul dat de UE fermierilor români „nu e suficient”. Promisiunea făcută de șefa CE
Ursula von der Leyen recunoaște că ajutorul dat de UE fermierilor români „nu e suficient”. Promisiunea făcută de șefa CE

Președinta Comisiei Europene a recunoscut că ajutorul dat fermierilor români „nu este suficient”, în cazul celor afectați de comerțul cu cereale din Ucraina.

Proiectul plafonării tarifelor RCA a fost retras. Precizările ASF
Proiectul plafonării tarifelor RCA a fost retras. Precizările ASF

Proiectul de plafonare a tarifelor RCA a început cu stângul. Deși urma să fie aprobat în ședința de Guvern, a fost scos de pe ordinea de zi și ar putea fi aprobat săptămâna viitoare, conform premierului.