Cazinoul din Constanţa, "înfrumuseţat" cu lumini colorate. Renovarea nu a început


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 07 Noiembrie 2018 08:12
Categorie: Stiri actuale

Cazinoul din Constanța a prins viaţă, marți seară, sub privirile trecătorilor. O proiecţie multicoloră a luminat faţada clădirii istorice de la malul mării.

Organizatorii au vrut să atragă astfel din nou atenţia asupra unor clădiri istorice lăsate în paragină. Licitaţiile pentru lucrările de reabilitare vor fi reluate abia la începutul anului viitor.

După lăsarea întunericului, Cazinoul din Constanța, clădirea care ascunde o istorie de mai bine de o sută de ani, a prins din nou viaţa în lumina reflectoarelor.

Bărbat: "Mi-a plăcut foarte mult show-ul, e vorba de lumină de muzică şi vedem cazinoul în sfârşit frumos după atâta vreme."

Bărbat: "Țara asta are atâtea clădiri impresionante. Am călătorit în 87 de ţări, sunt pilot internaţional şi aceasta este una dintre cele mai frumoase clădiri pe care le-am văzut vreodată. "

Femeie: "Ne bucurăm că au venit să facă şi aici şi sperăm să scoată în evidenţă faptul că ar trebui renovat, poate poate se sesizează cineva."

În anul centenarului, Asociaţia Culturală pentru Educaţie prin Artă a decis să aducă în lumina 10 monumente istorice lăsate în paragină, din 6 oraşe, printre care se regăseşte şi Cazinoul de la malul Mării Negre.

Eugen Lumezianu, organizator: "Ca să tragem şi un semnal de alarmă pentru că sunt nişte clădiri ce se deteriorează din ce în ce mai mult pe zi ce trece şi nimeni nu face nimic în legătură cu asta."

Alin Popa, regizor de lumini: "Am încercat să arătăm că nu e doar o clădire de care s-a uitat, şi că e ceva care poate încă să fie viu şi să arate câteva ipostaze legate istoric cu ceea ce a fost, că a fost în afară de cazino, că a fost şi spital militar, restaurant."

Reporter: "A trezit ceva sentimente?"
Tânără: "Da, normal că a trezit ceva sentimente. E o clădire emblematică acesta şi este păcat că este lăsată aşa în paragină, deşi am înţeles că acum se consolidează."

Compania Naţională de Investiţii a promis că anul viitor va organiza o nouă serie de licitaţii, în vederea reabilitării clădirii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Concerte de muzică simfonică pe faleza Cazinoului din Constanța
Un hotel din Mangalia oferă recompensă pentru prinderea unei hoațe. Bunurile sustrase
VIDEO PROTVPLUS.RO