Câți români trăiesc în zonele cu coronavirus din Italia

24-02-2020 18:32


Cei mai mulţi dintre români locuiesc chiar în provinciile italiene afectate acum de epidemia de coronavirus. Tocmai de aceea, Italia este şi ţara cu care România are cele mai multe legături aeriene.

Peninsula italiană este împărţită în 20 de regiuni, iar românii, cea mai numeroasă comunitate de străini de acolo, sunt peste tot.

Cei mai mulţi conaţionali au ales să se stabilească în nordul ţării, în provinciile mai dezvoltate din punct de vedere economic, dar şi în jurul capitalei.

Conform cifrelor oficiale, peste 230.000 de români sunt înregistraţi în provincia Lazio, de exemplu, unde se află Roma şi unde au fost confirmate cazuri de coronavirus.

Pe locurile următoare cu cele mai importante comunităţi de români sunt provinciile Lombardia, cu 170.000, Piemonte, cu 147.000 şi Veneto, cu 126.000. Adică exact regiunile unde au fost înregistrate acum focare.

Numărul mare de români din peninsula italiană a dus şi la dezvoltarea traficului aerian dintre cele două ţări. În total, 21 de aeroporturi italiene sunt legate direct de ţara noastră.

Aşa se face ca anul trecut aproape 4 milioane de oameni au călătorit cu avionul între cele 2 ţări, iar acum zilnic sunt mii de pasageri care vin spre România din această ţară. Să sperăm aşadar că măsurile luate de autorităţile române în aeroporturi vor ajuta la limitarea răspândirii virusului care dă acum emoţii Italiei.

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57