Alina Bica ar fi primit mita 3,5 milioane euro de la Ioan Niculae, prin Liviu Dragnea. Reactia presedintelui executiv al PSD

×
Codul embed a fost copiat

Cu putin timp inainte ca formula restructurata a Guvernului Ponta 4 sa fie prezentata, un nou scandal a izbucnit in sanul coalitiei aflate la putere.

Numele vicepremierului Liviu Dragnea apare intr-un nou dosar, desprins din cel al fostului procuror sef al DIICOT, Alina Bica.  Conform unor surse judiciare s-a si inceput urmarirea penala in rem, pentru luare de mita si trafic de influenta. 

Presa speculeaza ca Liviu Dragnea ar fi intermediat o intelegere intre milionarul Ioan Niculae si Alina Bica, pentru tergiversarea unui proces al omului de afaceri. Se vorbeste si de o mita uriasa de 3 milioane 500 de mii de euro.

Desi Livu Dragnea a negat informatiile aparute  in presa, nu-si va mai pastra postul de vicepremier si in Guvernul Ponta 4.

Reporter: "Telefonul dumneavoastre a fost folosit de Ioan Niculae pentru a vorbi cu doamna Bica?"

Citește și
Liviu Dragnea, Victor Ponta, Marian Vanghelie
Vanghelie, despre o intalnire imaginara cu Dragnea sau Ghita pe o strada: "I-as rupe rotula. I-as da doua bate pe spinare"
Detalii terifiante. Soția unui preot din Vaslui a făcut autostopul, iar a doua zi Maricela a fost găsită moartă

Liviu Dragnea: "Categoric, nu! Categoric, nu".

Reporter: "Si atunci de unde domnule Dragnea?"

Liviu Dragnea: "Nu am de unde sa stiu lucrul asta. Am auzit ca am propus-o eu. Eu nu propun. Nu am propus, nu aveam aceasta competenta. Nu pot sa spun decat un singur lucru: mi se pare o enormitate."

Citeste si:

Bica ar fi primit un teren in Snagov, iar Cocos si Udrea, bani, pentru despagubirea ilegala la ANRP

Alina Bica ar fi primit mita 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca sa intervina in solutionarea dosarului celui dintai la DIICOT, fiindu-i promisa si functia de procuror general.

Procurorii noteaza ca Ioan Niculae, cercetat intr-un dosar al DIICOT, a apelat, prin intermediul lui Liviu Dragnea, la Alina Bica pentru solutionarea favorabila a dosarului sau tergiversarea solutionarii pana la implinirea prescriptiei.

Potrivit anchetatorilor, Alina Bica a intervenit la procurorul de caz in scopul tergiversarii solutionarii dosarului lui Niculae. In schimb, Ioan Niculae i-ar fi oferit Alinei Bica suma de 3,5 milioane de euro si promisiunea ca, impreuna cu Liviu Dragnea, sa o sprijine pentru promovarea in functia de procuror general al Romaniei, se mai arata in document.

Conform sursei citate, Alina Bica ar fi primit mita si de la Ovidiu Tender, care era judecat intr-un dosar pe care il intocmise chiar fosta sefa a DIICOT. Astfel, atesta ordonanta DNA, Tender a apelat la unul dintre consilierii Alinei Bica, Florin Ionut Mihailescu, astfel incat acesta din urma i-a dus fostului procuror-sef al DIICOT mai multe documente, pentru ca ea si le consulte. Alina Bica urma sa il consilieze in sensul formularii unei aparari favorabile omului de afaceri. In urma sprijinului acordat, Bica si Mihailescu ar fi primit un teren, cel din urma primind si bani direct pe card.

Alina Bica este arestata preventiv in dosarul in care acuzata de abuz in serviciu, dupa ce a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, care, in 2011, a acordat o despagubire pentru un teren din Capitala supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Dragnea, despre Bica: Nimeni, nici eu, nu a intervenit la Ponta

Liviu Dragnea, a declarat, duminica, la Parlament, referindu-se la acuzatiile care i se aduc privind o eventuala interventie pentru numirea Alinei Bica in functia de procuror general, ca nimeni, si nici el, nu a intervenit la Victor Ponta pentru asta.

Am auzit de nu-stiu-ce acuzatii in legatura ca am propus-o eu pe Alina Bica sa fie procuror general. Cui? Cui sa o propun si in fata cui sa o sustin?”, a spus Dragnea, potrivit Mediafax.

In conditiile in care jurnalistii i-au atras atentia ca la momentul respectiv Victor Ponta era ministru interimar al Justitiei si ca deci, numirile stateau in ”pixul” acestuia, Dragnea a raspuns: ”Da, eu am spus-o si public atunci si in BPN ca niciunul dintre noi nu trebuie sa intervina la Victor Ponta pentru nicio propunere, pentru ca nu sunt propuneri politice, ceea ce s-a si intamplat”. ”Nimeni nu a intervenit la Victor Ponta, nu numai eu. E foarte simplu”, a spus Dragnea.

Ziaristul Robert Turcescu a publicat duminica, pe blogul personal, o ordonanta a procurorilor DNA, in facsimil, in care se arata ca a fost dispusa disjungerea mai multor dosare din dosarul "Alina Bica-ANRP". In document se vorbeste despre cazul omului de afaceri Ion Niculae care a apelat la vicepremierul Liviu Dragnea pentru o interventie la Bica, pentru solutionarea favorabila a dosarului sau. In documentul DNA se spune ca Bica a intervenit la procurorul de caz, cerandu-i sa opreasca investigatiile pe care le facea in legatura cu utilizatorul unui numar de telefon pe care il folosea Dragnea.

Pentru aceasta interventie, omul de afaceri i-a oferit lui Bica suma de 3,5 milioane de euro impreuna cu promisiunea, facuta impreuna cu Dragnea, sprijinului de a ajunge procuror general. In documentul de pe blogul lui Turcescu mai apar numele lui Ovidiu Tender, Dorin Cocos, Elena Udrea, Bogdan Buzaianu.

Catalin Ivan vrea retragerea lui Liviu Dragnea din functiile PSD

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a declarat, duminica, ca va cere retragerea lui Liviu Dragnea din functiile detinute in PSD, avand in vedere ca sunt suspiciuni la adresa sa intr-un dosar al DNA.

Ar mai fi o completare, ca sunt informatii de ultima ora, cred ca domnul Dragnea vrea un partid modern, cel mai modern partid din Romania. Pai, domnul Dragnea trebuie sa stie ca intr-un partid modern, cel mai modern partid din Romania, cand exista suspiciuni la adresa ta, cand sunt dosare la DNA pe numele tau sau deschis, binenteles eu cred in nevinovatia domnului Dragnea pana cand justitia se va pronunta, trebuie sa te suspenzi din toate functiile de conducere”, a afirmat Ivan, inainte de sedinta CexN al PSD.

Intrebat daca va cere acest lucru in sedinta partidului, Ivan a spus: ”Categoric, pe modelul altor colegi care s-au retras din functii de conducere cand li s-au deschis dosare la DNA, cred ca domnul Dragnea trebuie sa faca acelasi lucru”.

Ivan a precizat ca se refera la retragerea lui Dragnea din functiile detinute in partid. ”Eu vorbesc despre functiile din partid, pentru ca domnul Dragnea vorbeste despre un partid modern. Eu nu am contracte cu statul, nu am avut niciodata contracte cu statul, nici nu sunt bogat, dar dorm linistit noaptea, am o viata frumoasa de familie, nu am fost nici comunist, eram in clasa a cincea la Revolutie, deci poate ca suntem incompatibili, dar un partid modern presupune ca oricine are functie de conducere si planeaza suspiciuni asupra lui, trebuie sa se suspende”, a adaugat Ivan.

El a mai aratat ca va lua cuvantul in sedinta CexN, asa cum a facut intotdeauna. Ivan a spus si ca nu crede in existenta unui tandem Liviu Dragnea-Victor Ponta.

Nu sunt in niciun tandem, eu nu cred intr-un tandem Dragnea Ponta”, a adaugat Ivan.

Bica ar fi primit un teren in Snagov, iar Cocos si Udrea, bani, pentru despagubirea ilegala la ANRP

Fostul procuror sef al DIICOT, Alin Bica, ar fi primit o cota-parte dintr-un teren in Snagov, apartinand fostei sotii a lui Dorin Cocos, iar acesta din urma, fiul sau si Elena Udrea ar fi primit bani, in urma implicarii in despagubirea lui Gheorghe Stelian pentru un teren supraevaluat.

Potrivit unor documente ale Directiei Nationale Anticoruptie, publicate duminica de jurnalistul Robert Turcescu, pe blogul sau, procurorii DNA fac cercetari intr-un nou dosar ce o priveste pe Alina Bica, disjuns din cel in care fostul procuror sef al DIICOT este arestat.

Bica este acuzata de abuz in serviciu, dupa ce a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), care, in 2011, i-a acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian o despagubire ilegala, pentru un teren din Capitala supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. In acest dosar, ea este cercetata in arest preventiv. Conform ordonantei de disjungere a cauzei, dupa atribuirea valorii terenului, de catre expertul evaluator Emil Nutu si inainte de aprobarea raportului de catre comisia din ANRP, Gheorghe Stelian a cesionat cote-parte din teren catre oamenii de afaceri Valentin Visoiu, Adrian Andrici si Gabriel Gheorghe, "scopul urmarit prin aceasta cesiune fiind mijlocirea de catre cedenti" a legaturii cu membrii comisiei "prin intermediul lui Cocos Dorin, Cocos Alin (fiul lui Dorin Cocos, n.r.) si Udrea Elena Gabriela". In urma acordarii despagubirii pentru teren, actiunile obtinute la Fondul Proprietatea au fost tranzactionate, "iar o parte din bani au fost directionati catre membrii familiei Cocos (Cocos Dorin, Cocos Alin si Udrea Elena Gabriela)".

In urma implicarii Alinei Bica in acest caz, fosta sefa a DIICOT a primit, "fara a plati contravaloarea, o cota parte dintr-un teren situat la Snagov, in suprafata de 4.425 de metri patrati, apartinand numitei Chiriac Olguta", tranzactia imobiliara fiind facuta prin interpusi, conform documentului citat. Olguta Chiriac este fosta sotie a lui Dorin Cocos si mama lui Alin Cocos, precizeaza procurorii in ordonanta.

Elena Udrea spune ca nu a intervenit la ANRP

Presedintele PMP Elena Udrea a precizat, duminica, pe Facebook, ca nu are nicio legatura cu presupusa interventia la ANRP facuta pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gheorghe Stelian si nu a intervenit niciodata si in nicio situatie pentru nimeni la conducerea ANRP, potrivit Mediafax.

Citesc pe blogul lui Robert Turcescu un document oficial DNA! In primul rand pun intrebarea daca este normal ca un astfel de document sa fie dat pentru a aparea " pe surse", unui fost colaborator (sau actual) al Serviciilor? Inca nu știm al caror Servicii. Pentru ca imi este amintit numele intr-o inșiruire, fac urmatoarele comentarii: nu am nicio legatura cu presupusa intervenție la ANRP facuta pentru a fi aprobat un dosar de restituire pentru Gh. Stelian; niciodata, in nicio situație, nu am intervenit pentru nimeni la conducerea ANRP, nu am vorbit cu niciun reprezentant al acestei institutii pe care, de altfel nici macar nu-i cunoșteam. Asa cum am precizat deja, nu am stiut ca Alina Bica, cu care eram colega in Guvern la acea data, era reprezentanta Ministerului Justitiei la ANRP”, a scris Udrea pe contul sau de socializare.

Ea a adaugat ca a vorbit cu colegi din conducerea partidului atunci cand a auzit despre posibile ilegalitati comise de presedinta ANRP, dar cei carora le-a reclamat i-au spus ca se inseala. “Dar, in legatura cu anumite informatii care mi-au ajuns la urechi in acea perioada, despre posibile ilegalitati comise de Presedinta Agentiei, am vorbit cu colegi din conducerea partidului. Dar nu numai cu colegi!!! Toti cei carora le-am reclamat mi-au spus ca ma insel, ca nu se probeaza nimic...Justitie pana la capat inseamna si adevar pana la capat! Tic tac...tic tac...”, a adaugat Udrea.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Presa din Kosovo l-a descris în două cuvinte pe Mircea Lucescu, după meciul de la Priștina
Citește și...
CExN al PSD a votat Guvernul Ponta 4. LISTA viitorului Cabinet in care Liviu Dragnea NU va mai fi vicepremier
CExN al PSD a votat Guvernul Ponta 4. LISTA viitorului Cabinet in care Liviu Dragnea NU va mai fi vicepremier

CExN al PSD a votat, duminica, cu unanimitate de voturi, structura si componenta Guvernului Ponta 4, fara Liviu Dragnea vicepremier. Printre ministrii noi ai PSD se numara Ionut Vulpescu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Adrian Anghel si Liviu Pop.

Vanghelie, despre o intalnire imaginara cu Dragnea sau Ghita pe o strada:
Vanghelie, despre o intalnire imaginara cu Dragnea sau Ghita pe o strada: "I-as rupe rotula. I-as da doua bate pe spinare"

Fostul vicepresedinte PSD, Marian Vanghelie, a descris o scena imaginara in care si-a imaginat ce s-ar intampla daca s-ar intalni pe o "strada de mafioti" cu Liviu Dragnea, Victor Ponta si Sebastian Ghita.

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan: Dragnea va face un pas in spate, sunt sanse mici ca Ponta sa candideze in martie
Europarlamentarul PSD Catalin Ivan: Dragnea va face un pas in spate, sunt sanse mici ca Ponta sa candideze in martie

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea "va face un pas in spate" la congresul de anul viitor si nu poate "genera un proiect nou" pentru partid.

Recomandări
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor
Incendiile de vegetație provoacă dezastru în întreaga țară. Salvatorii au ajuns să lupte și cu inconștiența oamenilor

Este în continuare prăpăd în multe județe din țară din cauza incendiilor de vegetație.

Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția
Filmul românesc „Anul Nou care n-a fost” a câștigat Premiul FIPRESCI la Festivalul Internațional de la Veneția

Vin vești minunate de la Festivalul de Film de la Veneția! „Anul Nou care n-a fost”, regizat și scris de Bogdan Mureșanu, a câștigat Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film.  

Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile
Proteste uriașe în Franța faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier. Macron, acuzat că „a furat” alegerile

Zeci de mii de persoane au ieşit sâmbătă în stradă în Franţa pentru a protesta faţă de numirea lui Michel Barnier în funcţia de premier, stânga acuzându-l pe Emmanuel Macron că „a furat alegerile” prin numirea unui politician de centru-dreapta.