Cat costa o garsoniera sau un apartament de 4 camere intr-un loc construit din containere. Casa poate fi gata in cateva zile

Dată publicare: 22-10-2015 19:02
Dată actualizare: 25-10-2015 06:59


Cine vrea o locuinta cat mai repede poate opta pentru una gata amenajata intr-un container maritim, folosit pentru transporturile de marfa.

Casele container, dar si cele modulare din structuri metalice sau din lemn sunt gata in cateva zile. Si pot fi o solutie pentru cei care-si doresc o casa de vacanta la mare sau la munte, ori o locuinta ieftina, fie ea si provizorie.

Blocul construit din containere marine este una dintre noutatile prezentate la targul imobiliar deschis in aceste zile in capitala. Poate avea o inaltime de pana la 11 etaje si cuprinde zeci de apartamente cu 1, 2 sau mai multe camere.

''Poate pleca de la 9 mii de euro pentru o garsoniera. 45-46 de mii de euro pentru 4 camere'', spune Vlad Vlaseanu, director TIMON.

''Sunt containere reconditionate, li se aplica diferite elemente de rezistenta si structura dupa care vin finisajele si compartimentarile in functie de dorintele clientului''.

Pretul pleaca de la 9 mii de euro pentru o garsoniera finisata si poate ajunge la 45 de mii de euro, pentru un apartament cu 4 camere. Asemenea constructii pot fi vazute in Franta, Olanda si Bulgaria.

''Sunt folosite ca si locuinte sociale, in special la marginea oraselor mari acolo unde a fost nevoie sa se construiasca rapid locuinte pentru un numar mare de oameni'.'

Exista insa si locuinte modulare pentru cei care vor o casa nonconformista.

Aceasta casa modulara pe structura metalica are o suprafata utila de 40mp. cuprinde un dormitor, baie si livingul in care se afla bucataria. cosntructia se poate asambla in cateva zile''

Costa 34 de mii de euro, dar cei interesati o pot cumpara in timpul targului la 29 de mii.

''Casa poate fi montata pe pahare de fundatie sau pe fundatie normala. Coeficientul termic este plus 20 la partea de incalzire, iar rezistenta la cutremur e pana la 9 grade'', explica Marian Mirea, reprezentantul unei companii imobiliare

La fel de interesanta, dar mult mai scumpa este casa ''nava spatiala''. In functie de suprafata si de finisaje, poate depasi 200 de mii de euro.

Sunt insa si case modulare din lemn, sustinute pe roti. Complet mobilate si utilate si pot fi transportate oriunde. Termenul de fabricatie si amplasare este de maximum 3 luni.


VIDEO PROTVPLUS.RO