Carne depozitată în condiții greu de imaginat. Amenda primită de un magazin din Cluj

Ultima actualizare: 12-06-2020 13:39

Produse expirate, carne depozitată în condiții greu de imaginat și frigidere ruginite într-un magazin din Cluj Napoca. Asta au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorului, într-o acțiune de control în zona gării din oraș.

Administratorii au fost amendați cu 40.000 de lei, iar activitatea magazinului a fost suspendată.

- Vai de mine și de mine! Asta-i ca și depozit cu produse conforme/ neconforme. Ia uite, pe jos, sticle. Alea ce faceți cu ele?

- Tot expirate.

- De când, din ce an?

- Din 48?

În imagini, se vede cum în spatele magazinului sunt depozitate produse pe jos, în cutii sau pe rafturi ruginite și într-o mizerie greu de descris.

Mai mult, angajații au încercat să explice dezastrul, însă agenții au sesizat că în același spatiu sunt mormane de produse expirate ținute la un loc cu cele puse în vânzare.

Agent: Unde scrie că e marfa neconformă? Cum delimitați un spatiu de altul?

În magazin, au fost găsite produse expirate chiar și de două săptămâni. S-au găsit și mai multe kilograme de pulpe de pui care nu aveau temperatura optimă, produse care au fost confiscate.

Lucian Rus, purtător de cuvânt OPC Cluj: ”S-au luat două măsuri, una de sancționare contravențională a operatorului economic cu două amenzi în cuantum de 40.000 de lei și, nu în ultimul rând, oprirea temporară de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor."

Magazinul se află într-o zonă circulată din oraș, în apropierea gării. Iar oamenii obișnuiau să își facă deseori cumpărăturile aici.

Client: Chiar îs produse bune. Chiar mi-a plăcut.

Client: De igienă, peste tot ar trebui să țină mai mult.

Agenții de la Protecția Consumatorului anunță că vor continua controalele și în următoarele zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO