Carmen Iohannis, cu elevii la teatru, alături de ambasadorul Germaniei la Bucureşti

Ultima actualizare: 21-01-2019 07:46
Carmen Iohannis
Facebook/ Carmen Iohannis

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături de ambasadorul Germaniei la Bucureşti Cord Meier-Klodt și de soţia acestuia.

Alături de ei sunt și directorului Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu Constantin Chiriac, dar şi de un grup de elevi.

"Prima ieşire la teatru cu clasa a IX-a. Să ne apreciem cultura, ea este identitatea noastră în universalitate!", scrie Carmen Iohannis pe pagina de Facebook. Ea este dirigintele unei clase a lX-a de la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Sibiu.

În fotografia postată, ea apare avându-i în dreapta pe ambasdorului Germaniei la Bucureşti Cord Meier-Klodt şi pe soţia acestuia, iar în stânga pe directorul Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac. În spatele lor, se află mi mulţi adolescenţi.

Sâmbătă, ambasadorul Germaniei s-a aflat la Mediaş, la simpozionul “Hotărârea de Adeziune a Saşilor la Unirea cu România la 100 de ani”, unde a declarat că, în contextul politic actual, în care unele forţe din ţară continuă să considere oportună discreditarea rolului minorităţii germane în această Românie comună, adeziunea saşilor şi şvabilor la statul român modern, acum 100 de ani, este mai relevantă ca oricând. Diplomatul a precizat însă că aceste voci sunt individuale, iar "indiferent cât de tare răsună, au un fundament limitat şi urmăresc obiective mai mult decât transparente", subliniind că nu reprezintă opinia majorităţii populaţiei României.

El a precizat că, prin aniversarea celor 100 de ani de la declaraţia de la Mediaş, este sărbătorit în mod simbolic şi tot ansamblul relaţiilor româno-germane, care "sunt unice, în felul lor".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO