Campanie antidrog lansata la Vama Veche. Ce au gasit tinerii prezenti pe plaja

Ultima actualizare: 04-08-2013 06:46
vama veche

O campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri a fost lansata, joi, la Vama Veche, urmand sa se desfasoare pana in 31 august pe plaja si terasele din statiune.

Campania de prevenire si de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, denumita "Fara riscuri in plus!", a fost lansata de Agentia Nationala Antidrog la Vama Veche, statiune "cunoscuta pentru atmosfera sa, care atrage un numar mare de tineri, creandu-se astfel conditiile unui consum riscant de droguri legale si ilegale".


"Conceptul de reducere a riscurilor este o abordare de sanatate publica, care se concentreaza mai mult pe reducerea consecintelor negative ale consumului de droguri decat pe abstinenta. Contextul organizarii campaniei este relevant din punctul de vedere al prevalentei consumului de droguri la nivel national si al studiilor referitoare la comportamentele vizand HIV si hepatitele virale de tip B si C in randul consumatorilor de droguri injectabile", se mentioneaza intr-un comunicat al Agentiei Nationale Antidrog.

Potrivit sursei citate, campania vizeaza reducerea riscurilor asociate consumului de droguri in randul tinerilor aflati pe litoral, promovarea serviciilor pentru tratamentul dependentei de droguri si promovarea conceptului de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, ca abordare de sanatate publica si de destigmatizare a consumatorilor de droguri.

Echipa de implementare va fi compusa din medici, psihologi, asistenti sociali si juristi, iar pe plaja va fi amplasat un cort ca punct fix de lucru de la care se va pleca pe teren, pe plaja si terase, pentru a distribui pliante si a discuta cu tinerii despre riscurile asociate consumului de droguri.

Campania se va derula pana in 31 august in Vama Veche, fiind cea de-a saptea campanie estivala initiata de Agentia Nationala Antidrog pe litoralul Marii Negre si a patra campanie de reducere a riscurilor asociate consumului de droguri in Vama Veche.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO