Campania ”Alege oaia”, ironizată pe Facebook: ”O națiune de oi va naște un guvern de lupi”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Caravana Ministerului Agriculturii, prin care este promovată campania "Alege oaia", a poposit sâmbătă în Bucureşti.

 

Ministrul Petre Daea a gustat pastramă și brânză de oaie în Piața Obor. Ciobanii i-au cerut măsuri concrete, nu doar vorbe. S-au ales cu promisiunea că anul viitor vor fi amenajate în piețe spații în care vor putea fi sacrificate animalele, iar consumatorii vor putea cumpăra carne proaspătă.

Între timp, pagina de Facebook "Alege oaia" a stârnit simpatii, dar și antipatii. Cineva cu simțul umorului a creat pagina "Alege CA oaia", care ironizează campania ministerului.

Dacă tot a intrat în horă, Petre Daea spune că joacă până la capăt. A ajuns în Piaţa Obor, cu deja celebra caravana "Alege oaia". Ministrul susţine că vrea să ajute consumul de carne şi produse lactate de oaie. În Piaţa Obor din Capitală i-au făcut cu ochiul brânza, pastrama şi cârnăciorii de oaie şi a gustat din fiecare.

Petre Daea: ”Eu trebuie să îmi protejez dantura şi să casc cu atenţie gura şi când introduc în gura să fiu atent în aşa fel încât dumneavoastră să fiţi satisfăcuţi de răspunsurile mele şi de atitudinea mea în faţa camerelor de luat vederi."

Dincolo de glumele din faţa camerelor, ciobanii i-au spus ministrului că degeaba îi promovează dacă nu le oferă şi spaţii în care să-şi vândă oile pentru care trudesc.

Petre Daea: "De aici încolo trebuie să facem infrastructura pentru vânzare. Pas cu pas realizăm acest lanţ de desfacere a produselor din carne de oaie şi lapte de oaie. Să stimuleze consumul de carne de oaie.

La târg, oamenii s-au îmbulzit să guste preparatele tradiţionale din oaie.

Vizitator: ”Ce să alegem oaia? La banii ăştia? La traiul ăsta de zi cu zi. Brânză şi pastramă foarte bune. Ar fi bine să fie în comerţ aşa ceva.

"Alege oaia" are şi o pagină de Facebook destul de populară, care ne ţine la curent cu evenimentele din cadrul campaniei. Unii critică ministerul spunând că banii ar fi putut fi cheltuiţi în alt mod: "Nu cred că lumea înţelege că această glumă penibilă este plătită din banii noştri."

Alţii, mai glumeţi, au creat o pagină care îi face concurenţă şi care se numeşte "Alege ca oaia", unde lumea postează fotografii haioase, dar şi mesaje precum "O națiune de oi va naște un guvern de lupi!"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO