Calarasi: Tanara care sta de 5 zile cu fatul mort in pantece, adusa la Maternitatea Polizu

Ultima actualizare: 15-02-2013 07:06
spital

Tanara insarcinata in luna a noua care ii acuza pe medicii Spitalului Judetean din Calarasi ca nu au interventit la timp pentru salvarea copilului, iar de cinci zile acestia ar refuza sa-i scoata fatul mort a fost adusa la Maternitatea Polizu.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta Calarasi, femeia, din localitatea Dragalina, a fost adusa la Maternitatea Polizu cu o ambulanta, la cererea familiei si dupa ce medicii au decis ca transportul, sub asistenta medicala, nu ii pune viata in pericol.

Conform surselor citate, medicii de la Polizu vor decide daca vor adopta solutia declansarii expulziei naturale a fatului decedat sau daca vor recurge la o interventie chirurgicala.

Tanara de 25 de ani, Victorita Radu, din comuna Dragalina, a ajuns la Spitalul Judetean din Calarasi in noaptea de joi spre vineri, acuzand faptul ca are dureri si ca fatul se zbate mai mult ca de obicei. Ea sustinea ca medicii i-ar fi spus ca nu este pregatita pentru nastere.

"Aveam dureri cumplite, m-a preluat o asistenta, mi-a facut control si a spus «nu e pentru nastere». Chiar daca ecografiile ulterioare aratau o activitate cardiaca slaba a fatului, pana la ora 8.10 dimineata medicul de garda nu a intervenit. Dupa schimbul de tura un alt medic ginecolog a pus verdictul: fatul nu mai este viu. Acum, la patru zile, eu am fatul mort in pantece in continuare si medicii nu vor sa-l scoata", afirma tanara.

Rudele femeii ii acuza de malpraxis pe medici si au depus plangeri la Politie si la Colegiul Medicilor Calarasi.

"Medicii au confirmat ca acest copil este mort de o zi, doua sau trei, ei stiu, dar problema este de ce nu-i scot copilul, de ce au asteptat atata timp. Vreau sa se faca operatie, sa-i scoata fatul mort, dar medicii au spus ca operatia se face doar in situatii de urgenta. Dar asta nu este o urgenta? Vreau sa se faca dreptate, este un caz de malpraxis", a spus sotul femeii.

De cealalta parte, reprezentantii Spitalului Judetean din Calarasi sustineau ca in momentul in care femeia a ajuns la spital fatul era mort, iar tanara a mai fost internata in timpul sarcinii, cand ar fi fost constatate probleme privind dezvoltarea copilului, si i-au fost recomandate un tratament si cateva analize specifice, care nu au fost finalizate.

"In acest moment, eforturile echipei medicale sunt concentrate pentru salvarea vietii pacientei, incercandu-se declansarea expulziei naturale a fatului decedat. Se analizeaza situatia gravidei al carui fat a fost depistat mort si s-a a dispus o ancheta interna pentru identificarea tuturor aspectelor acestui caz", declara purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi, Laurian Ionita.

Si reprezentantii Politiei Calarasi au declansat o ancheta in acest caz.

"A fost inregistrata plangerea barbatului din Dragalina. Se cerceteaza imprejurarile in care a avut loc situatia reclamata, au inceput cercetarile in acest caz si vor fi asteptate si concluziile medicilor legisti care vor face necropsia fatului mort", preciza purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Calarasi, inspector Ramona Tudor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO