Cadoul unui român pentru Papa Francisc. ”Nu te întâlneşti în fiecare zi cu Papa”

Dată publicare: 31-05-2019 07:50
Dată actualizare: 31-05-2019 09:55


Sute de mii de oameni îl așteaptă pe Sfântul Părinte cu inimă deschisă, știind că momentul este unul istoric.

Pentru a marca acest eveniment cu o încărcătură emoțională, greu de descris în cuvinte, un bărbat din Capitală a realizat pe pânză portretul Papei Francisc și speră ca tabloul să ajungă la Suveranul Pontif.

"Să vă dăruim acest simbol al preţuirii noastre, cu pioşenie Sfinte Părinte Francisc, pelerin pe acest mult frământat pământ al României."

Aşa începe mesajul unui bărbat din Capitala pentru Papa Francisc. Omul, zugrav de meserie, a aşternut pe pânză portretul Sfântului Părinte şi vrea că pictura să ajungă la Suveranul Pontif.

Citește și: Papa Francisc în România. Programul vizitei: Unde îl puteți vedea pe Papa Francisc în Capitală

Cine este românul care a realizat portretul Papei Francisc

 

Bărbatul a început să picteze la vârsta de 19 ani. Abia când a împlinit 57 de ani s-a înscris la Şcoala de Artă Bucureşti şi se laudă că a încheiat cu succes cursurile. De atunci realizează opere de artă pe care le donează.

Traian Nica Tuckman, pictor: "Auzind că vine Papa, acum vreo 2 săptămâni şi ceva, m-am zbătut vreo două nopţi aşa.Totuşi e o chestie, nu te întâlneşti în fiecare zi cu Papa. Eu am 70 de ani, când să mă mai întâlnesc cu Papa?"

Citește și: Papa Francisc în România. Restricțiile de trafic în Capitală și rutele ocolitoare

Iniţial voia să îl întâlnească pe Suveranul Pontif pentru a-i dărui personal tabloul.

Traian Nica Tuckman, pictor: "Pe acolo să-l ridic pe sus, nu se poate că nu cred că ai cum să ajungi cu atâta paza. Toate scaunele sunt ocupate, îţi cere bilete, n-ai cum."

Bărbatul va merge astăzi la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti şi va lăsa acolo portretul, în speranţa că va ajunge în mâinile Papei Francisc.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO