Borcea i-a cerut directorului inchisorii Rahova intr-o audienta sa rezolve revendicarile lui Becali

30-05-2013 19:07


Finul Cristi Borcea lupta pentru nasul George Becali.

Fostul oficial dinamovist i-a cerut directorului inchisorii Rahova intr-o audienta sa rezolve o serie de probleme legate de modul in care patronul Stelei isi executa pedeapsa.

Cristi Borcea si oficialii penitenciarului refuza sa ofere detalii despre lista de revendicari considerate confidentiale.

Un lucru este cert: Borcea va primi un raspuns oficial dupa 30 de zile, adica la multa vreme dupa ce nasul sau de cununie, George Becali, va fi transferat la penitenciarul Jilava.

Decizia prin care Camera declara vacant locul de deputat al lui Becali, publicata miercuri in MO

Hotararea prin care Camera Deputatilor ia act de incetarea mandatului de parlamentar al lui George Becali si declara vacant locul de deputat al acestuia a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial, ceea ce contrazice afirmatia de joi a lui Valeriu Zgonea conform careia locul inca nu este vacant.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat joi, la Craiova, ca postul lui George Becali in Parlament nu este vacant, el aratand ca, potrivit Statutului deputatilor si senatorilor, in forma nemodificata, luarea unei astfel de decizii trebuie supusa la vot.

CITESTE SI: JULIUS RICHARD PETRI, germanul care a inventat vasul Petri, celebrat printr-un GOOGLE DOODLE

"Postul domnului Becali nu este vacant, a fost trecut pe proiectul de hotarare, el trebuie supus la vot in votul final si votat de catre parlamentari. Si voi vota saptamana viitoare ambele decizii"
, a spus Zgonea.

Hotararea Camerei Deputatilor privind constatarea incetarii mandatului de deputat al lui Becali a fost publicata in 29 mai in Monitorul Oficial, aceeasi zi in care a fost adoptata.

Articolul 1 al Hotararii consemneaza ca institutia ia act de de decizia numarul 124 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie din 20 mai 2013 prin care s-a hotarat condamnarea inculpatului Becali George pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata si continuata, prevazuta de Articolul 26, raportat la Articolul 248 din Codul Penal, raportat la Articolul 41, alin. 2 din Codul Penal.

"Camera Deputatilor ia act de incetarea de drept a calitatii de deputat a domnului George Becali si declara vacant locul de deputat detinut de acesta in circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti, Colegiul uninominal nr. 25",
se mai arata in Hotarare.
In act se mai arata ca hotararea a fost adoptata de Camera Deputatilor in 29 mai 2013.

George Becali a fost condamnat definitiv, pe 20 mai, de instanta suprema, la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina au primit cate doi ani de inchisoare, tot cu executare.

VIDEO PROTVPLUS.RO