Blocuri ANL construite acum 15 ani în Galați, distruse din cauza tasării din zonă

Ultima actualizare: 28-10-2019 17:21

Blocuri noi, construite prin ANL, au probleme serioase din cauza tasărilor, la nici 15 ani de la inaugurare.

Se întâmplă în două cartiere din Galați, unde locatarii au reclamat faptul că la baza construcțiilor au apărut crăpături care îi îngrijorează, iar în subsoluri s-a infiltrat apa.

Fațadele arată, de asemenea, foarte rău, cu bucăți desprinse, care pot pune în pericol siguranța trecătorilor. Cei de la primărie au anunțat că vor face o expertiză tehnică, însă, oricum, blocurile nu mai sunt în garanție.

Primele blocuri ANL construite în Galați se află în zona Gării CFR. Au fost date în folosință în 2005 și deja unele scări arată precum monumentele istorice. Îngrijorător este faptul că starea aleilor din jur indică o tasare a terenului.

Locatarii, unii chiriași ai primăriei, alții proprietari, au anunțat autoritățile despre problemele pe care le are clădirea.

Bărbat: „Trebuie luate măsuri. Chiar aici, în față, la gunoi, este izvor de apă. Apa se prelinge, intră la subsol, se adună."

Într-un cartier mai nou al orașului, unde apartamentele au fost date în folosință în 2012, au apărut, de asemenea, primele semne ale unei tasări. Cei care o simt cel mai tare sunt locatarii de la parter.

Locatar: „În bucătăria aia ni s-a crăpat gresia. Dar nu știu, noi am schimbat-o, nu se mai vede acuma. Afară, pe lângă bloc, nu știu ce se lasă. Dar cred că se lasă terasa din jurul blocului, pământul."

Femeie: „Din cauza ploii, cred că se întâmplă treaba asta. Sunt tasări."

Raluca Ardean, purtător de cuvânt, Primăria Galați: „Primăria a primit sesizări din partea locuitorilor din zonă, cu privire la acest aspect. Acesta este motivul pentru care imediat municipalitatea a scos la licitație servicii tehnice de expertizare, pentru a vedea cu precizie care este situația de fapt. Abia după ce vom avea rezultatul expertizei, se va putea face vorbire despre eventuale cauze și soluții."

Primăria a lansat deja licitația și termenul limită pentru primirea ofertelor este 7 noiembrie. Ambele blocuri au ieșit din termenul de garanție oferit de constructori.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO