Studentii despre scandalul "nota contra sex": Comportamentul profesorului "era un obicei"

×
Codul embed a fost copiat

Inspectoratul de Politie Cluj si o comisie speciala a Facultatii de Stiinte Economice ii strica de astazi socotelile profesorului de matematica implicat intr-un urias scandal sexual.

Explicatie halucinanta. Cum a reactionat profesorul care cere sex pentru o nota de trecere. VIDEO

Investigatie cu CAMERA ASCUNSA. Un profesor doctor in matematica cere sex pentru o nota de trecere

Cel mai probabil, dascalul in varsta de 61 de ani, cercetat acum pentru hartuire, nu va mai preda niciodata acolo. Se intampla dupa ce a fost filmat intr-o camera de camin cerandu-i unei studente favoruri intime ca sa ii dea nota de trecere. "Era un obicei", sustin tot mai multi tineri, care au fost la cursurile celui considerat un invatator stralucit.

Ilie Papurcea, profesor doctor in statistica si matematica, a fost chemat miercuri pentru explicatii de colegii de la Facultatea de Stiinte Economice. Cum a ajuns intr-o asemenea ipostaza cu o studenta, intr-o camera de camin, au vrut sa stie.

Citește și
profesorul de sex
Investigatie cu CAMERA ASCUNSA. Un profesor doctor in matematica cere sex pentru o nota de trecere
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Fata cu pricina a fost picata de cinci ori la examenul dascalului si ajunsa in biroul sau pentru discutii pe aceasta tema, i-a aflat planurile...

Deocamdata, Papurcea a fost scos din toate comisiile de la examene de licenta sau masterat.

"Comisia investigheaza si va stabili sanctiunea. Poate ca acesta va fi maxima si va consta in desfacerea contractului de munca", a declarat Prof. Dr. Dumitru Matis, decanul Facultatii de Stiinte Politice din Cluj.

Femeia care administreaza caminul studentesc unde domnul Parpucea avea rezervata o camera a decis de bunavoie sa renunte la post.

Ilie Parpucea a terminat facultatea de matematica chiar la Universitatea Babes Bolyai, scena scandalului. Apoi a ramas in sistemul de invatamant ca analist programator, iar din 1996 a ajuns sa predea la Facultatea de Stiinte Economice. Casatorit si cu un fiu de 26 de ani, este cunoscut ca un profesor de prestigiu. Studentii sustin insa ca ii cunosc bine si o alta fata.

Cazul a starnit un val de reactii si pe site-ul www.stirileprotv.ro unde utilizatorii au lasat sute de comentarii:

- "Se stia de mult de toata treaba aceasta. Am avut si eu o colega care a trecut prin asta. Din pacate sunt fete care accepta si intra in joc pentru nota";

- "Domnul profesor e recunoscut pentru asa ceva. Am avut 'onoarea' de a-i cunoaste si aceasta pasiune, sa-i spunem asa, acum 11 ani. E dezgustator";

- "Am fost student la Cluj si il cunosc pe profesor. Situatia asta era cunoscuta de ani de zile, doar ca pana acum nu a avut nimeni curajul sa o scoata la iveala sau nu erau dovezi";

- "Asta se intampla de mult in facultate. De peste 10 ani. Toata lumea stia asta. Taxa de trecere era de 50 de euro. Toate bune si frumoase atata timp cat erai baiat. Ca fata iti asumai niste riscuri cand intrai in birou!".

 

Profesorul Papurcea risca acum inclusiv inchisoarea, pentru hartuire sexuala. Legea prevede amenda penala ori puscarie de la 3 luni la 2 ani.

Conducerea Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca a initiat procedura de excludere din universitate a unui profesor pentru "comportament inadmisibil si reprobabil".

Potrivit unui comunicat de presa transmis, miercuri, de Universitatea "Babes Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, Decanatul si Colegiul Consiliului Profesoral al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul universitatii au initiat procedura de excludere din institutia de invatamant a profesorului Ilie Parpucea, pentru "comportament inadmisibil si reprobabil".

Vezi rezultatul PROBLEMEI de nota 10, de la proba de matematica a Testelor Nationale

"Decanatul si Colegiul Consiliului Profesoral al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj-Napoca au initiat procedura de excludere din universitate a profesorului Ilie Parpucea, pentru comportament inadmisibil si reprobabil. Administratoarea Caminului Economica I, Elena Filip, si-a inaintat demisia, in urma incalcarii Regulamentului de cazare care a permis folosirea ilegala a spatiului dintr-un camin studentesc de catre cadrul didactic mentionat", se arata in comunicat.

O studenta de anul III de la FSEGA l-a filmat pe profesorul de matematica Ilie Parpucea, in varsta de 61 de ani, cu o camera ascunsa, intr-o camera de camin de la Economica I, acest fiind dezbracat. Profesorul a fost filmat in timp ce ii spunea studentei, in camera de camin, "Dezbraca-te ca nu avem timp". Studenta a declarat ca profesorul a incercat sa puna mana pe ea si a intrebat-o daca este pregatita, dupa care i-a spus sa nu fie naiva.

Studenta a spus ca nu se astepta la acest comportament si a fugit din camera. De asemenea, studenta a afirmat ca ii ceruse lui Parpucea ajutorul la examenul de licenta si s-a intalnit cu acesta de mai multe ori atat in biroul profesorului, cat si in camera de camin pe care o folosea cadrul didactic.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Scandalul de la Cluj nu e un caz izolat.
Scandalul de la Cluj nu e un caz izolat."Hai, puiule", investigatia cu CAMERA ASCUNSA de la Medicina

Scandalul de la Facultatea de Stiinte Economice din Cluj, unde un profesor a fost filmat in timp ce ii cerea favoruri sexuale unei studente, pentru o nota de trecere, aminteste si de alte cazuri similare petrecute in unitatile de invatamant din Romania.

Investigatie cu CAMERA ASCUNSA. Un profesor doctor in matematica cere sex pentru o nota de trecere
Investigatie cu CAMERA ASCUNSA. Un profesor doctor in matematica cere sex pentru o nota de trecere

Scandal imens si fara perdea la Facultatea de Stiinte Economice din Cluj. Un profesor, doctor in statistica si matematica, a ajuns sa negocieze cu o studenta, pe jumatate dezbracat, o nota de trecere la un examen.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.