Avocat: Adrian Nastase ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013

×
Codul embed a fost copiat

Adrian Nastase ar mai avea de executat, dupa calculele apararii, 35 - 36 de zile de inchisoare din condamnarea primita in dosarul "Trofeul calitatii" si ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul lunii ianuarie a anului viitor. 

Avocatul Ion Cazacu a declarat ca Nastase ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul lunii ianuarie a anului viitor.

Avocatul a spus ca, dupa calculele apararii, Comisia de eliberari conditionate a penitenciarului ar putea sa se intruneasca pentru discutarea situatiei lui Adrian Nastase in ianuarie 2013 si acesta ar putea fi eliberat conditionat pana la sfarsitul acelei luni. "Vrem ca pana la sfarsitul lunii ianuarie sa fie acasa", a adaugat avocatul.

Potrivit avocatului, Comisia de eliberari conditionate din penitenciarul unde este incarcerat Adrian Nastase nu trebuie sesizata in sensul analizarii perioadelor de detentie, aceasta fiind o functie pe care comisia o are. Cazacu a precizat ca aceasta comisie se va autosesiza atunci cand termenul pentru luarea in discutie a eliberarii conditionate a lui Nastase se va implini.

Avocatul a mai spus ca Adrian Nastase a desfasurat activitati intelectuale in penitenciar si nu a creat probleme, adaugand ca daca toate lucrurile decurg normal, Nastase ar putea fi liber, conform procedurilor, pana la sfarsitul lunii ianuarie 2013.

Citește și
Adrian Nastase si Victor Ponta
Ponta despre arestarea lui Nastase: Lipsesc probe. De ce Basescu, Videanu nu sunt exemple?
Puterea clanului Corduneanu. Liderul decedat al grupării a fost anchetat pentru trafic de droguri, cămătărie, trafic de persoane și acte de violență, dar condamnat doar pentru „spionarea soției”

Intrebat daca Adrian Nastase va solicita sa beneficieze de cele 24 de ore permise de lege pentru a putea fi alaturi de familie in perioada sarbatorilor de iarna, avocatul a spus ca fostul premier nu va cere acest lucru si va ramane in penitenciar, urmand sa fie vizitat de familie. "Adrian Nastase nu va cere sa fie lasat sa petreaca sarbatorile alaturi de familie", a precizat avocatul Ion Cazacu.

Intrebat ce-si doreste Adrian Nastase de sarbatori, avocatul a spus ca fostul premier spera ca pana la jumatatea lunii decembrie sa inceapa tiparirea cartii sale si sa aiba loc lansarea publica a acesteia. Totodata, avocatul a spus ca apararea face toate demersurile ca pana in 20 decembrie Curtea Europeana a Drepturilor Omului sa primeasca plangerea in cazul lui Adrian Nastase.

Avocatul Ion Cazacu a mai spus ca la termenul de luni de la instanta suprema va solicita amanarea judecarii contestatiei in anulare, pentru ca apararea sa studieze riguros motivarea de aproximativ 500 de pagini a deciziei de condamnare a lui Adrian Nastase.

Contestatia in anulare formulata de Adrian Nastase in cazul deciziei de condamnare la doi de inchisoare in "Trofeul calitatii" ar urma sa fie judecata luni de instanta suprema, dupa trei amanari din cauza faptului ca la dosar nu ajunsese motivarea hotararii. Motivarea condamnarilor din "Trofeul calitatii" a fost facuta publica in 26 noiembrie.

In motivarea deciziei definitive din dosarul "Trofeul calitatii", judecatorii au aratat ca inculpatii au obtinut un beneficiu constand in sume de bani sau mentinere in functii publice, avantajul substantial revenind, "fara indoiala, persoanei pentru care intreaga «afacere» a fost pusa in miscare, respectiv lui Adrian Nastase.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ponta, catre o sustinatoare USL care i-a cerut sa-l scoata pe Nastase din inchisoare:
Ponta, catre o sustinatoare USL care i-a cerut sa-l scoata pe Nastase din inchisoare: "Il scoatem"

Premierul Victor Ponta a facut, joi, o vizita electorala in judetul Braila, ocazie cu care s-a intalnit cu un grup de sustinatori, o persoana spunandu-i "Sa-l scoateti pe domnul Nastase de acolo!", iar el replicand: "Il scoatem!".

Ponta despre arestarea lui Nastase: Lipsesc probe. De ce Basescu, Videanu nu sunt exemple?
Ponta despre arestarea lui Nastase: Lipsesc probe. De ce Basescu, Videanu nu sunt exemple?

Victor Ponta a vorbit despre cazul Adrian Nastase, insa a precizat ca nu doreste sa comenteze deciziile justitiei in calitate de prim-ministru, ci isi exprima o opinie din punct de vedere juridic si politic.

ICCJ: Inchisoarea cu executare, singura solutie pentru
ICCJ: Inchisoarea cu executare, singura solutie pentru "indreptarea" lui Adrian Nastase

Inculpatii din dosarul "Trofeul Calitatii" au obtinut un beneficiu constand in sume de bani sau mentinere in functii publice, avantajul substantial revenind lui Adrian Nastase, se arata in motivarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Recomandări
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct
Un stat NATO vrea să ia sisteme de apărare antirachetă pentru Ucraina din țări care nu sunt pregătite să le ofere direct

Unul dintre principalii aliați europeni ai Ucrainei a declarat că ar putea cumpăra sisteme de apărare antiaeriană Patriot, fabricate în SUA, din alte țări pentru a le trimite în Ucraina.

 

Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu
Arma folosită în premieră de americani pentru a doborî rachete iraniene este prezentă și la baza de la Deveselu

Navele de război ale Marinei SUA au folosit un interceptor de rachete pentru prima dată în luptă în weekend, în timp ce apărau Israelul de un atac iranian fără precedent, scrie Business Insider.

Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”
Momentul exploziei violente de la blocul din Craiova. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit. „A bubuit pur și simplu”

O acumulare de gaze de la o butelie a provocat explozia de la blocul din Craiova, în urma căreia o femeie a murit și trei persoane au ajuns la spital. O parte din etajul imobilului s-a prăbușit după deflagrație.