Autoritățile responsabile cu transportul feroviar au lansat în sfârșit o platformă unică pentru bilete. Cum funcționează
După ani de amânări autoritățile responsabile cu transportul feroviar au lansat în sfârșit o platformă unică pentru vânzarea biletelor.
De pe site aflăm programul trenurilor, indiferent de destinație și tarifele practicate de operatori. Dar nu putem încă să și plătim.
Platforma ar urma să le permită elevilor și studenților să-și cumpere bilete reduse astfel încât să nu mai aștepte la ghișeu.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Veniți din Anglia în vacanță, câțiva români au încercat mai bine de 10 minute să își cumpere online bilete. După ce au fost direcționați pe alte site-uri s-au așezat resemnați la coadă.
Platforma Ghișeul Unic funcționează la adresa bilete.infofer.ro. Pe această pagina găsiți programul trenurilor pentru toți operatorii feroviari, harta traseului, dar și opririle.
Pentru a putea cumpăra bilete din platformă trebuie să vă faceți un cont. După ce vă planificați călătoria, de exemplu, o cursă de la București - Brașov, pentru acest weekend, site-ul vă arată toate cursele. Trenul cu plecare la ora 9 este operat de CFR Călători. Pentru moment, aplicația nu permite să plătiți direct biletul și trebuie să intrați pe site-ul CFR.
Ștefan Roșeanu, președintele Autorității Feroviare Române: „Această mulțumire trebuie să se direjeze căre operatori – solicitați-le operatorilor”.
Autoritățile au plătit aproape un milion de euro, mare parte din fonduri europene pentru dezvoltare acestei platforme. Incă se lucrează la ea astfel încât elevii și studenții să își cumpere online bilete la preț redus. Deocamdată, stau la rând.
Studenți: „S-a stat undeva la 40 de minute, ceva de genul. Avem reduccere de elev, online nu ne convine – atunci stăm la coadă”.
Mirel Traistaru, specialist IT Ministerul Transporturilor: „Studenții sunt înregistrați în sistemele operatorilor. Este în discuții pentru a avea acces la baza de dată a Ministerulu Educației să vedem dacă acel student există. În această bază de date sunt 70-80% din studenții din România. Restul nu au circulat cu trenul”.
În vest aceste aplicații funcționează cu succes de ani buni. De exemplu, sistemul din Olanda afișează cât costă o călătorie cu toate mijloacele de transport în comun, inclusiv o cursă cu o trotinetă electrică.