Autorii vandalizării cimitirului evreiesc din Huși, identificați cu ajutorul camerelor

Dată publicare: 08-04-2019 21:14
Dată actualizare: 08-04-2019 21:24


Cimitirul evreiesc din Husi, vandalizat - 6

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că a început, încă din 27 martie, o anchetă pentru profanare de morminte în cazul vandalizării Cimitirului evreiesc din Huşi.

Potrivit unui comunicat, sunt analizate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, pentru identificarea autorilor.

"Au fost identificate mai multe camere de supraveghere din zona cimitirului vandalizat şi imaginile surprinse de aceste camere sunt analizate pentru identificarea autorilor", se arată într-un comunicat MAI.

De asemenea, s-a întocmit procedura de desemnare a expertului tehnic în construcţii şi urmează să fie dispusă expertiza după ce procurorii vor delega ofiţerii de poliţie pentru efectuarea acestor proceduri.

Conform sursei citate, în ceea ce priveşte pagubele produse, aşa cum a anunţat şi prefectul judeţului Vaslui, Prefectura va coordona inventarierea daunelor produse şi refacerea monumentelor şi mormintelor afectate, informează News.ro.

"Ministerul Afacerilor Interne reiterează angajamentul pentru lupta împotriva antisemitismului şi pentru combaterea incitării la antisemitism", se arată în comunicat.

Cimitirul evreiesc din Huşi a fost vandalizat, peste 70 de monumente funerare fiind distruse, a anunţat, în 3 aprilie, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic.

"Nu este admisibil ca în zilele de astăzi, în România contemporană, (...) să se întâmple un eveniment atât de antiuman, atroce, de profanare a mormintelor. (...) Astfel de evenimente cu un caracter profund antisemit sunt de îndată receptate în toată lumea democratică şi afectează grav democraţia din România", arăta Federaţia.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO