Au plătit 400.000 de euro pentru un afterschool, dar nu au bani pentru utilități și salarii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 15 Februarie 2018 17:30
Categorie: Stiri actuale

O investiţie de 400.000 de euro din bani europeni se năruie sub ochii nepăsători ai celor de la primăria din Șelaru, judeţul Dâmboviţa. Este vorba despre un centru afterschool, ridicat în 2010.

Numai că edilii nu au luat în calcul şi cheltuielile de funcţionare, iar acum nu au cu ce să plătească utilităţile şi salariaţii. O vreme, profesorii au făcut voluntariat şi i-au ajutat pe copii să îşi facă lecţiile acolo, dar când elanul lor s-a stins primarul a pus lacătul pe uşă.

Afterschool-ul a apărut în comuna Şelaru în urmă cu 8 ani. Clădirea frumoasă a stat o vreme nefolosită, apoi în 2015, profesorii s-au apucat de treabă şi au făcut acolo diverse activităţi cu copiii. Minunea n-a ţinut decât 2 ani, pentru că nimeni nu-i plătea pe dascăli pentru munca suplimentară.

Aurelia Stoian, directorul adjunct al Şcolii Şelaru: ”Sediul este închis. Colegii mei au spus că nu mai doresc să facă voluntariat, dacă cineva va fi plătit, cu mare drag vor merge şi vor continua activităţile.”

Cladirea se degradează pe zi ce trece, sub privirile nepăsătoare ale celor de la primărie. Deja apa s-a infiltrat în pereţi, iar tencuiala pica în fiecare zi

Pereţii centrului au fost cuprinşi de mucegai, instalaţia electrică s-a defectat din cauza ploilor, iar sătenii sunt dezamăgiţi că din centrul ridicat cu sute de mii de euro se alege praful.

Alţi localnici sunt însă convinşi că orice destinaţie ar lua clădirea tot ar fi nevoie de bani. Şi cum primăria nu susţine nicio investiţie acolo, cel mai probabil imobilul va rămâne depozit pentru diverse acareturi

În fata sătenilor, primarul şi viceprimarul au ridicat din umeri, iar joi nu se aflau la locul de muncă şi aveau telefoanele închise, aşa că nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Investiție inutilă. Cât a costat o pârtie într-o zonă din Sibiu, unde zăpada e rară
Cramele româneşti, apreciate pe vremuri, readuse la viaţă cu bani europeni
VIDEO PROTVPLUS.RO