Statul cere școlilor din Botoșani să trimită înapoi măștile primite pentru examene deoarece sunt neconforme

Ultima actualizare: 06-08-2020 13:40
elevi
Inquam/ George Calin

Ministerul Educației a cerut școlilor din Botoșani să trimită înapoi măștile de protecție primite pentru elevii care au participat în luna iunie la examenele de Bacalureat și Evaluarea Națională cu explicația că sunt neconforme.

 

Ministerul nu a oferit mai multe detalii, iar în această situație oficialii din Botoșani sunt de părere că statul a pus în pericol sănătatea copiilor care au dat examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională, scrie Monitorul de Botoșani.

Peste 330.000 de elevi au participat în luna iunie la aceste examene, iar principala măsură de protecție a acestora în contextul pandemiei au fost măștile puse la dispoziție de către Ministerul Educației.

Din motive care nu au fost detaliate, statul a cerut școlilor din județul Botoșani să trimită înapoi măștile primite, cu explicația că sunt neconforme.

Potrivit cifrelor oficiale furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ), în judeţul Botoșani au fost trimise pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională 133.000 de măşti, dintre care 87.000 au fost folosite de elevi şi profesori.

Ulterior, la mijlocul lunii iulie, şcolile au primit adrese prin care reprezentanţii acestora erau îndemnaţi să returneze materialele sanitare, după ce acestea au fost catalogate ca fiind neconforme.

 

Măști retrase ”până la remedierea deficiențelor constatate”

 

„Având în vedere adresa IŞJ Botoşani din 02.07.2020, prin care s-a solicitat retragerea de la utilizare a măştilor faciale de uz medical, produse livrate de SC Duplex SRL, până la remedierea deficienţelor constatate, revenim cu solicitarea ca aceste produse să fie returnate către depozitul IŞJ până la data de 14.07.2020”, se arată într-una dintre adresele trimise către şcolile din judeţ.

Nu se știe deocamdată dacă această situație se întâlnește doar la nivelul județului Botoșani sau astfel de măști neconforme au fost trimise școlilor din toată țara.

Reprezentanţii IŞJ Botoșani spun că nu li s-a oferit vreo explicaţie pentru retragerea măştilor, ei având doar sarcina de a le aduna de la toate unităţile de învăţământ care le-au primit.

„Decizia este una luată de minister, care s-a ocupat şi de licitaţie şi de trimiterea acestor măşti în teritoriu. Noi am primit o adresă să le retragem de la şcoli și asta am şi făcut”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO