Asfaltare pe ninsoare în Bistrița. Explicația primarului pentru localnicii revoltați

Ultima actualizare: 03-12-2019 11:05
asfaltare ninsoare

Mai mulţi locuitori ai satului Ardan din comuna Şieu, judeţul Bistriţa-Năsăud, s-au arătat revoltaţi de faptul că firma care reabilitează străzile a turnat asfalt şi luni seara, în condiţiile în care afară ningea.

Un localnic a filmat aceste momente şi le-a postat în mediul online.

Primarul comunei Şieu, Ioan Cifor, a declarat marţi, pentru Agerpres, că, într-adevăr, ultimele maşini cu asfalt au acţionat pe timp de ninsoare, dar spune că drumul a fost curăţat în prealabil şi că lucrarea are 10 ani garanţie.

"Au început asfaltarea pe la ora 11:00, era vreme bună, şi a început să ningă pe la vreo 3 (după-masa - n.r.). Am sunat să nu mai vină maşinile (cu asfalt - n.r.), că trebuiau să vină încă opt maşini, dar două erau deja încărcate, erau pe drum. Şi atunci am sistat celelalte şase maşini şi astea două care au venit le-am pus în operă, că ce să fac cu ele, să le arunc în şanţ? (...) Ultimele două maşini, când au venit, era deja nins. Dar s-a curăţat zăpada, s-a dat zăpada de pe drum şi s-a pus în operă. Au garanţie 10 ani pe lucrare, să-şi asume firma. (...) S-a întâmplat, ştiu că e aiurea, dar ce să fac? Dacă aruncam două de maşini de asfalt în şanţ, tot aşa ne filma cineva, că ne batem joc de asfalt, că ăla sigur îl va plăti primăria, că îl va plăti firma, ştiţi poveştile", a spus primarul.

Potrivit lui Cifor, lucrările de asfaltare sunt efectuate printr-un proiect finanţat din Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), firma respectivă, cu sediul central în comuna bistriţeană Rodna, având de modernizat 21 de străzi din Şieu.

Edilul a mai precizat că firma a încasat deja jumătate din valoarea contractului câştigat, care se ridică la peste 4 milioane de lei, fără TVA.

Ioan Cifor a menţionat că strada care apare în imaginile postate în mediul online a fost asfaltată doar pe jumătate, din care doar 80 metri de asfalt ar fi fost turnaţi în timp ce ningea, şi că lucrările vor continua fie în următoarele luni, dacă vremea va permite, fie la primăvară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO