Antal, UDMR: Nici Ceausescu nu a reusit sa desfiinteze Tinutul Secuiesc si nu se va reusi nici acum

Ultima actualizare: 26-10-2012 19:06
Antal Arpad

Primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, spune ca UDMR considera inacceptabila propunerea PDL cu privire la reorganizarea administrativa a tarii, mentionand ca nici Ceausescu nu a reusit sa desfiinteze Tinutul Secuiesc.

Comunitatea secuiasca e destul de puternica pentru a-si apara interesele. Antal Arpad, care este si liderul UDMR Sfantu Gheorghe, a declarat ca Uniunea nu va putea accepta niciodata o astfel de propunere precum cea prezentata de secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, cu privire la reorganizarea administrativa a Romaniei.

"Nici Ceausescu nu a reusit sa desfiinteze Tinutul Secuiesc si nu se va reusi nici acum. Sunt convins de faptul ca aceasta comunitate a secuilor este destul de puternica pentru a-si apara interesele", a spus primarul municipiului Sfantu Gheorghe.

Antal Arpad a precizat ca o astfel de reorganizare administrativa precum cea propusa de PDL nu serveste nici intereselor Romaniei.

"UDMR nu va accepta niciodata o astfel de reorganizare", a spus primarul. El a adaugat ca maghiarii din secuime au reusit si in 1968 sa isi apere interesele si o vor face si acum.

"Judetele Covasna, Harghita si Mures nu au ce sa caute in aceeasi regiune cu Brasov sau Sibiu, nu au nimic in comun. O astfel de reorganizare regionala contrazice toate principiile dezvoltarii regionale", a conchis Antal Arpad, presedintele UDMR Sfantu Gheorghe.

Cititi si:

PDL a publicat LISTA cu capitalele noilor judete. Cum comentezi decizia?

LIVE text de la Cotroceni. Basescu invita partidele la discutii, la sfarsitul lunii iunie

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO